Πολιτική

Κεραμέως για Ξάνθη: Είχαμε ένα κρούσμα μετά από ένα μήνα λειτουργίας 14.000 σχολικών μονάδων

Κεραμέως για Ξάνθη: Είχαμε ένα κρούσμα μετά από ένα μήνα λειτουργίας 14.000 σχολικών μονάδων
Κεραμέως για Ξάνθη: Όλα όσα είπε η υπουργός Παιδείας σε απάντηση στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό της Ξάνθης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επεσήμανε σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων ότι «αν δεν άνοιγαν τα σχολεία τα παιδιά θα έμεναν εκτός δομών για 6 ολόκληρους μήνες», τονίζοντας παράλληλα ότι η επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης υποδείχθηκε από τους ειδικούς. Η κ. Κεραμέως απαντώντας στην κριτική του κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με αφορμή κρούσμα σε εκπαιδευτικό της Ξάνθης χαρακτήρισε βιαστικό το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, είπε σχετικά: «Οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για αχρείαστο άνοιγμα παρά την ομόφωνη απόφαση των ειδικών. Οι ειδικοί ομόφωνα είπαν να ανοίξουν τα σχολεία. Αν δεν άνοιγμα τα παιδιά θα έμεναν για 6 μήνες εκτός σχολικών δομών. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των ειδικών. Η κοινωνία αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Η προσέλευση στα Δημοτικά είναι πάνω από 80%. Μετά από ένα μήνα επαναλειτουργίας σε 14 χιλιάδες σχολικές μονάδες υπήρξε ένα κρούσμα. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να μην τα ανοίξουμε;».

Ταυτόχρονα η κ. Κεραμέως απέρριψε την κριτική του κ. Τσίπρα σχετικά με την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα δημοτικά ανά αίθουσα ισχυριζόμενη ότι διατηρείται το όριο που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι η διαγωγή δεν πρέπει να έχει θέση στο απολυτήριο. Για εμάς η αποστολή του σχολείου δεν είναι μόνο η στείρα μετάδοση γνώσεων αλλά και η διαπαιδαγώγηση. Εμείς λέμε ότι είναι μια ρύθμιση που μαζί με άλλες όπως οι δραστηριότητες για τον αλληλοσεβασμό συμβάλουν πως να διαμορφώνουν ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι καταντήσαμε το σχολείο εξεταστικό κέντρο.

Επι ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόστηκε το σύστημα: “όλοι ίσοι προς τα κάτω”. Για τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο νομίζω έχει εξαντληθεί το θέμα. Αυτή είναι η τάση παγκοσμίως»  είπε σε άλλο σημείο η υπουργός για να προσθέσει: «Ο Τσίπρας έδειξε ενδιαφέρον για τα ΕΠΑΛ. Προκαλεί το όψιμο ενδιαφέρον του όταν οι εκπαιδευτικοί ΙΕΚ επι ΣΥΡΙΖΑ είχαν μείνει απλήρωτοι επι ένα χρόνο». Τέλος όσον αφορά τις προσλήψεις εξήγησε ότι αν και είχαν ανακοινωθεί 20 χιλιάδες προσλήψεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καμία. Τέλος, υπογράμμισε ότι«το δικό μας μήνυμα είναι για σχολείο ουσιαστικό, δημιουργικό και ανοικτό. Σχολείο της εγρήγορσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments