Αθλητισμός

Champions League: «Στις 23 Αυγούστου ο τελικός στο Ντα Λουζ»

Champions League: «Στις 23 Αυγούστου ο τελικός στο Ντα Λουζ»
Champions League: Δημοσίευμα από την Ισπανία υποστηρίζει πως η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του φετινού τελικού του Champions League είναι η 23η Αυγούστου.

Στις 23 Αυγούστου θα κουνηθεί για τελευταία φορά το σεντόνι του Champions League, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με την “Sport”, η UEFA στις επικείμενες συσκέψεις της 17ης και της 18ης Ιουνίου αναμένεται να αποφασίσει την ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου τελικού αλλά και τον τόπο που αυτός θα διεξαχθεί.  Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι αυτή της 23ης Αυγούστου, περίπου μια εβδομάδα πριν από τον μεγάλο τελικό του Europa League, με το “Ντα Λουζ” της Λισαβόνας να είναι το στάδιο που θα τον φιλοξενήσει.

Σημειώνεται, πως λόγω κορωνοϊού δεν υπάρχει η δυνατότητα για διπλούς αγώνες. Έτσι οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί θα είναι μονοί.

Άλλο ρεπορτάζ, της “AS”, αναφέρει πως η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αποτελεί την καλύτερη επιλογή για αυτό το άτυπο Final-8 , καθώς τα κρούσματα στη χώρα είναι λίγα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, υπογραμμίζει  ότι το “Ντα Λουζ” του τελικού απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το “Ζοζέ Αλβαλάδε”, το οποίο θα είναι το γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής φάσης. Στόχος των ιθυνόντων της UEFA είναι το διήμερο 8-9 Αυγούστου να πραγματοποιηθούν τα εναπομείναντα παιχνίδια για τη φάση των 16 και στη συνέχεια οι ομάδες να κοιτάξουν τα νοκ άουτ, τα οποία αναμένεται να αρχίσουν στις 12 Αυγούστου. Φυσικά, οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σχετικά με το Europa League, δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση, με τη Γερμανία να είναι η χώρα που έχει ζητήσει να φιλοξενήσει την τελική φάση, παρά το γεγονός πως αρχικά ο τελικός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Υπενθυμίζεται, πως ο Ολυμπιακός έχει τη ρεβάνς με τη Γουλβς για τους “16” της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα είχε λήξει με σκορ 1-1.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των “16” του Champions League:

  • Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι (1-2)
  • Τσέλσι – Μπάγερν (0-3)
  • Νάπολι – Μπαρτσελόνα (1-1)
  • Ατλέτικο* – Λίβερπουλ (1-0, 2-3)
  • Τότεναμ – Λειψία* (0-1, 3-0)
  • Λιόν – Γιουβέντους (1-0)
  • Αταλάντα* – Βαλένθια (4-1, 3-4)
  • Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν* (2-1, 2-0)

*Έχουν προκριθεί στα προημιτελικά

Μέχρι να ακούσουμε τις επίσημες ανακοινώσεις ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του περσινού τελικού της Μαδρίτης ανάμεσα στην Τότεναμ και την Λίβερπουλ (0-2), με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να σηκώνει το τρόπαιο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments