Ελλάδα

Βιτριόλι: Καταγγελία «φωτιά» από συγγενή της 35χρονης – Το χρονικό της υπόθεσης

Βιτριόλι: Καταγγελία «φωτιά» από συγγενή της 35χρονης – Το χρονικό της υπόθεσης
Βιτριόλι: Καταγγελία που βάζει «φωτιά» στις εξελίξεις γύρω από την έρευνα για τα κίνητρα της προσαχθείσας για την επίθεση έκανε συγγενής της 35χρονης γυναίκας.

Συγγενής της 35χρονης, προέβη σε καταγγελία-«φωτιά», η οποία ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα αναφορικά με την έρευνα, τόσο για την εμπλοκή, όσο και για τα κίνητρα της προσαχθείσας για την επίθεση με το βιτριόλι.  Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Live News ξαδέρφη της δράστιδος είπε πως «η ξαδέρφη μου πληρώθηκε, πληρώθηκε από κάποια άλλη. Είχε κάποιο θέμα η Ιωάννα με μια άλλη και πήγε η… της έδωσε χρήματα για να πάει να της ρίξει το βιτριόλι της Ιωάννας. Ήθελε χρήματα η ξαδέρφη μου, δεν ξέρω τι έκανε, τα πήρε τα χρήματα, η άλλη έχει εξαφανιστεί τελείως και δεν ξέρω τι έχει γίνει τώρα, τι θα κάνει, τι θα πει η ξαδέρφη μου στην αστυνομία».

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις από το πρωί της Πέμπτης

Τα δεδομένα που έφτασαν στα γραφεία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και από καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον του θύματος οδήγησαν σε προσαγωγή το πρωί της Πέμπτης την 35χρονη.  Η 35χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος η οποία κατά πληροφορίες είχε ερωτική αντιζηλία με την Ιωάννα. Η συγκεκριμένη το πρωί οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ για κατάθεση.

Στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020». Στις πληροφορίες φαίνεται ότι στο σπίτι της 35χρονης βρέθηκε μια περούκα και μια τηλεκάρτα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να καλέσει ταξί προκειμένου να μεταβεί στον τόπο που έγινε το έγκλημα.

Της έριξε το καυστικό υγρό για ένα αίτημα φιλίας στο Facebook

Όπως αποκαλύφθηκε και στη συνέχεια το κίνητρο της 35χρονης ήταν η ερωτική αντιζηλία. Ενώ το αποδεικτικό στοιχείο που δικαιολογεί τη ζήλια της 35χρονης απέναντι στην Ιωάννα είναι ένα αίτημα φιλίας στο Facebook. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι είναι αυτή η δράστιδα, η οποία υποπτευόταν ότι ο σύντροφός της είχε σχέση με το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι αφού είδε το αίτημα φιλίας τους στο facebook.

Η σχέση που είχε η δράστιδα με την Ιωάννα

Γνωστή από το παρελθόν φαίνεται να ήταν η Ιωάννα με την 35χρονη  για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Η 35χρονη,  δράστιδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν εκείνη ήταν μικρή. Οι δυο γυναίκες πήγαιναν στο ίδιο σχολείο, είχαν κοινές παρέες.

Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της Ιωάννας

Ο δικηγόρος, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι πιθανό η 35χρονη να είναι αυτή που επιτέθηκε στην Ιωάννα, καθώς τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της, δηλαδή η περούκα, η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί αλλά και η καμπαρντίνα, αποτελούν τα στοιχεία – κλειδί για να θεωρούν οι αστυνομικοί ότι έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μέχρι στιγμής η Ιωάννα δεν γνωρίζει ότι οι Αρχές έχουν προσαγάγει τη βασική ύποπτο για την επίθεση σε βάρος της, καθώς όπως είπε ο κ. Λύτρας «η 34χρονη δεν είναι σε καλή κατάσταση και για να την ενημερώσουμε θα πρέπει να έχουμε κάτι στα χέρια μας». Δηλαδή, ο κ. Λύτρας περιμένει πότε η 35χρονη θα «σπάσει» και θα παραδεχθεί στους αστυνομικούς αν τελικά έκανε εκείνη την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Το ένταλμα σύλληψης για την 35χρονη

Μετά τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος της η 35χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Έτσι έπειτα από την κατάθεσή της, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Η μεταφορά της στον ανακριτή

Η κατηγορούμενη έφτασε τρέχοντας για να αποφύγει τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο, αφού αρχικά όπως αναφέρθηκε, η κατηγορούμενη προσήχθη νωρίς το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, όχι όμως για την επίθεση με το βιτριόλι, αλλά για απείθεια.

Σημειώνεται, ότι η φερόμενη ως δράστιδα δεν έχει ομολογήσει έως αυτή την ώρα. Οι αστυνομικοί από τα ξημερώματα της Πέμπτης,  ήταν βέβαιοι ότι η 35χρονη είναι πίσω από την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας. Η ίδια δεν έχει ομολογήσει την ενοχή της.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η γυναίκα είναι αντιμέτωπη με την- βαριά- κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της. Σύμφωνα με την δικογραφία η 35χρονη φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου για προσωπικούς λόγους. Η ίδια αρνείται την κατηγορία και σύμφωνα με τον συνήγορό της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος και ανέλαβε την υπεράσπισή της, δεν έχει καμία εμπλοκή στην επίθεση.

Το τηλεφώνημα της 35χρονης και το λάθος της δράστιδος

Ένα τηλεφώνημα σε έναν αλλοδαπό άνδρα από το Μπαγκλαντές με την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η 35χρονη μετά την φερόμενη επίθεση στην Ιωάννα, ήταν το κομβικό σημείο το οποίο οδήγησε τις Αρχές στην αποκάλυψη της ταυτότητας της γυναίκας που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι.

Σύμφωνα με με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής όταν πήραν τα χέρια τους την ανάλυση της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η 35χρονη για να καλέσει ταξί και να φύγει από το σημείο της επίθεσης διαπίστωσαν ότι εκτός από τις τρεις κλήσεις που είχε κάνει στην εταιρεία ραδιοταξί υπήρχε και μια κλήση σε έναν αλλοδαπό στον οποίο απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί και όπως διαπίστωσαν ήταν την ημέρα που είχε επικοινωνήσει μαζί του η 35χρονη για μια προσωπική της δουλειά. Οι αστυνομικοί ρώτησαν τον αλλοδαπό ποια είναι αυτή η γυναίκα που επικοινώνησε μαζί τους και λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν η 35χρονη.

Αυτό ήταν το πρώτο και το πιο ουσιαστικό στοιχείο για να βάλουν στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί τη συγκεκριμένα γυναίκα και να εντοπίσουν το πρωί της Πέμπτης, μέσα στην τσάντα της την τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει και μάλιστα λίγο αργότερα να εντοπίσουν και την περούκα αλλά και την καμπαρντίνα. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την κάρτα, την καμπαρντίνα και την περούκα, στο σπίτι της ύποπτης βρέθηκε και το σακίδιο που φέρεται να φορούσε την ώρα της επίθεσης, το οποίο φαίνεται στα βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Την Τρίτη η απολογία της 35χρονης

Την Τρίτη θα απολογηθεί η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Η ίδια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή και όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της 35χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απείθεια.

Τι είπε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόχλου

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόχλου, που μίλησε στην ΕΡΤ, η γυναίκα δεν είπε τίποτα στον εισαγγελέα ο οποίος της ανακοίνωσε απλά τη δίωξη. Η 35χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το απόγευμα της Πέμπτης καθώς προσήχθη νωρίς το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για αδίκημα της απείθειας. Μιλώντας για τις σημερινές εξελίξεις, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση Σάκης Κεχαγιόγλου, εξήγησε πως η 35χρονη δεν απολογήθηκε προανακριτικά.«Όπως μου είπε αρνείται τις κατηγορίες. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έχω επιφύλαξη για τον νομικό ορισμό», σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της δικογραφίας, ο κ. Κεχαγιόγλου ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν την έχει διαβάσει και πως θα την έχει στα χέρια του αύριο, αλλά γνωρίζει πως έχει διάφορα στοιχεία όπως τηλέφωνα, καρέ από κάμερες, «Αύριο θα λάβω τη δικογραφία. Για να είμαι ακριβής δεν μπορώ να κάνω σχόλιο εάν δεν μελετήσω τη δικογραφία», τόνισε. Επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως η γυναίκα αρνείται πως εμπλέκεται στην υπόθεση και σημείωσε πως βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. «Η ίδια αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Η κατάσταση της ψυχολογίας της είναι άσχημη«, ανέφερε και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν αποτελεί προαναγγελία κάποιου νομικού χειρισμού.

Οι οικογένεια της κατηγορούμενης

Μετά την επίθεση με το βιτριόλι και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι κάτοικοι και στα δύο χωριά είναι συγκλονισμένοι. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πατέρας της 35χρονης κοπέλας που συνελήφθη, έμαθε το πρωί ότι πιθανόν να εμπλέκεται η κόρη του στην φρικτή αυτή υπόθεση. Το ίδιο και η μητέρα της κοπέλας…Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, η 35χρονη που συνελήφθη, είχε πάει στην περιοχή και είχε συναντήσει τους συγχωριανούς της, χωρίς τίποτα να προδίδει ότι θα συλληφθεί για την επίθεση με το βιτριόλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments