Ελλάδα

Μυτιλήνη μαθητές: Τα χρήματα της εκδρομής έγιναν μάσκες για το νοσοκομείο

Μυτιλήνη μαθητές: Τα χρήματα της εκδρομής έγιναν μάσκες για το νοσοκομείο
Μυτιλήνη μαθητές: Οι μαθητές αγόρασαν με τα χρήματα της εκδρομής και προσέφεραν στο νοσοκομείο 900 μάσκες υψηλής προστασίας.

Μαθήματα προσήλωσης στο δημόσιο συμφέρον δίνουν οι μαθητές της ΄Γ τάξης του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης που τα χρήματα που συγκέντρωσαν για την εκδρομή τους που δεν έγινε λόγω κορωνοϊού αποφάσισαν να τα διαθέσουν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την προστασία του προσωπικού που αγωνίζεται για την πανδημία. Με τα 2,5 χιλιάδες ευρώ που συγκέντρωσαν όλο το χρόνο με διάφορες δράσεις και τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για να κάνουν την καθιερωμένη εκδρομή τους, αγόρασαν και προσέφεραν στο νοσοκομείο 900 μάσκες υψηλής προστασίας.

Τα παιδιά παρέδωσαν το υγιειονομικό υλικό στον διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Καμπούρη, ο οποίος με επιστολή του ευχαριστεί ονομαστικά τους 26 μαθητές και σημειώνει ” Η εκδρομή των παιδιών πραγματοποιήθηκε, λόγω της πανδημίας Covid-19 και αποφάσισαν, προς τιμήν τους, να διαθέσουν τα χρήματα για την προμήθεια εξοπλισμού προστασίας στο Νοσοκομείο μας, ώστε το καθημερινά μαχόμενο προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό, να εργάζεται με ασφάλεια. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η νέα γενιά συνεχίζει να έχει υψηλές αξίες και αισθήματα αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε θερμά τα νέα αυτά παιδιά, αλλά και τους γονείς τους για αυτή τους τη δωρεά.”

Πως να φτιάξεις μόνος σου τη δική σου μάσκα

Θα χρειαστείς λίγο βαμβακερό ύφασμα, ένα ρηχό πιάτο, ψαλίδι, βελόνα, κλωστή και ένα υφασμάτινο λάστιχο. Το επόμενο που θα χρειαστείς είναι να πατήσεις το play και να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τη διαδικασία. Δηλαδή να κόψεις το ύφασμα περιμετρικά του πιάτου, στη συνέχεια να το διπλώσεις στα 4 και να το κάψεις σε αντίστοιχα τρίγωνα. Να τα ράψεις αρχικά ανά δύο (σαν χωνάκια) και ύστερα να ενώσεις στη μέση τα δύο τρίγωνα.

Για να περάσεις το λάστιχο που θα συγκρατεί τη μάσκα στα αυτιά σου καλό είναι αν σιδερώσεις πρώτα τα σημεία για να είσαι σίγουρη πως θα το τοποθετήσεις ίσια. Είναι πολύ πιο απλό από όσο το κάνουμε να φαίνεται στην περιγραφή και γι΄ αυτό μία προβολή θα σε πείσει. Καλή επιτυχία με την κατασκευή του πιο hot αξεσουάρ των ημερών: της προστατευτικής μάσκας προσώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments