Τεχνολογία

Roku: Η πλατφόρμα του μέλλοντος

Roku: Η πλατφόρμα του μέλλοντος
Roku: Η ομώνυμη αμερικανική εταιρία υπόσχεται ότι μπορεί να γίνει η πλατφόρμα του μέλλοντος.

Η Roku είναι αμερικανική εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια. Μέσω της πλατφόρμα της δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να παρακολουθούν τα τηλεοπτικά προγράμματα της επιλογής τους μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του Streaming χωρίς τη χρήση επίγειας ή δορυφορικής κεραίας ή καλωδιακού διαδικτύου. Ο συνδρομητής μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Roku με δυο τρόπους:

Συνδέοντας  την τηλεόραση του με ένα Roku player ή αγοράζοντας τηλεόραση που έχει ενσωματωμένο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όταν η τηλεόραση συνδεθεί με το διαδίκτυο ο συνδρομητής έχει πλέον πρόσβαση στην πλατφόρμα. Μέσω της πλατφόρμας αυτής μπορεί να δει κανείς τα περισσότερα κανάλια που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στο κοινό, ελεύθερα ή συνδρομητικά.

Πολλά κανάλια μαζί

Το πλεονέκτημα της Roku είναι πως δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να βλέπει τηλεόραση του όποιον συνδυασμό από ελεύθερα ή συνδρομητικά κανάλια θέλει, χωρίς να χρειάζεται παραπάνω εξοπλισμό. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα συνδρομητής στο Netflix, sto Prime video της Amazo, στο Disney + και πολλά άλλα παρόμοια κανάλια και να τα βλέπει όλα μέσα στη Roku τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο, ενώ έχει τη δυνατότητα διαχείρισης όλων των συνδρομών του μέσω της πλατφόρμας.

Την ίδια στιγμή μπορεί να παρακολουθεί και πολλά ελεύθερα κανάλια μέσω του Roku Channel το οποίο όμως έχει και διαφημίσεις. Η πλατφόρμα είναι γνωστή στις ΗΠΑ και ο αριθμός των συνδρομητών αυξάνεται συνεχώς. Στο τέλος Μαρτίου ο αριθμός ενεργών συνδρομητών ήταν σχεδόν 40% εκατομμύρια, αυξημένος κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με την εταιρία, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 100 εκατομμύρια θεατές.  Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι ώρες παρακολούθησης εκπομπών και τα έσοδα ανά χρήστη/ συνδρομητή.

Το 27% των εισόδων προέρχεται από τις πωλήσεις εξοπλισμού και τα υπόλοιπα κυρίως από διαφημίσεις στα ελεύθερα κανάλια της πλατφόρμας. Τα ετήσια έξοδα στην προηγούμενη χρονιά ήταν κοντά στο 1,2 δις δολάρια με ελαφρά ζημιογόνο αποτέλεσμα, ενώ για το 2020 οι προβλέψεις δεν είναι πολύ εύκολες λόγω της οικονομικής κρίσης. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας είναι κοντά στα 13 δις δολάρια με την τιμή της μετοχής περί τα 110. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φθηνή από διαπραγματεύεται με αποτίμηση δεκαπλάσια των πωλήσεων της.

Σύμφωνα με τους θετικούς για τον μέλλον της αναλυτές, είναι ήδη ο μεγαλύτερος παίκτης σε μια αγορά που θα αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι τηλεθεατές θα εγκαταλείπουν την καλωδιακή, δορυφορική και επίγεια τηλεόραση και στρέφονται στην παρακολούθηση τηλεόρασης μέσω Streaming. Σύμφωνα με αυτούς, η δεξαμενή πελατών για τη Roku μεγαλώνει συνεχώς και θα εξασφαλίσει στην εταιρεία την κυριαρχία σε αυτόν τον τομέα, φέρνοντας της ολοένα και μεγαλύτερα έσοδα και αργότερα και κέρδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments