Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Άγιο Όρος, Ηλεία και Ζάκυνθο

Φωτιά τώρα: Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Άγιο Όρος, Ηλεία και Ζάκυνθο
Φωτιά τώρα: «Καλύτερη» καταγράφεται η εικόνα με την πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου στον κόλπο «Αράπης» στο βόρειο ακρωτήριο του Αγίου Όρους, ενώ έχουν ξεσπάσει φωτιές και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως είναι το Άγιο Όρος, η Αργολίδα, η Ηλεία, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική.

«Καλύτερη η εικόνα» στο Άγιο Όρος

«Καλύτερη» καταγράφεται η εικόνα με την πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου στον κόλπο «Αράπης» στο βόρειο ακρωτήριο του Αγίου Όρους, απέναντι από τα Νέα Ρόδα, σε απόσταση ασφαλείας από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χιλανδαρίου, αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με παράγοντες της Πυροσβεστικής.

«Αν όλα πάνε καλά και δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, τότε δεν αποκλείεται η φωτιά να τεθεί σε έλεγχο μέχρι αργά το μεσημέρι», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί με ρίψεις νερού δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ παραμένουν οι 59 πυροσβέστες, τα 20 οχήματα και οι τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, στο σημείο βρίσκονται δύο μπουλντόζες και ένας εκφορτωτής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμβάλουν στο έργο δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών.

«Υπάρχει ένα μέτωπο φωτιάς έκτασης 700 – 800 στρεμμάτων. Η ένταση της φωτιάς και της φλόγας έχει πέσει. Καίγεται δασική έκταση στο ακρωτήριο Αράπης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια Μονή», δήλωσε ο κ. Στεργιάδης, ενώ η φωτιά καίει πεύκα και πουρνάρια.

Πυρκαγιά και σε Ηλεία, Αργολίδα και Κεφαλονιά

Νωρίτερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στον δήμο Ανδρίτσαινας του νομού Ηλείας, ενώ συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της πυροσβεστικής. Επίσης, σημειώνεται ότι από το πρωί έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην Κεφαλονιά.

Οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής

Η πυροσβεστική ενημερώνει τους πολίτες μέσω των αναρτήσεών της στο Twitter, ως εξής:

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο

Υπό μερικό έλεγχο και με σχετικά ευνοϊκό καιρό έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε στον Σκοπό Ζακύνθου στην περιοχή πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις των κεραιών σε δύσβατη έκταση με χαμηλή βλάστηση που έχει καεί ξανά πολλές φορές στο παρελθόν.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 7 οχήματα με 15 άνδρες της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο υδροφόρες από τον Δήμο και την Περιφέρεια καθώς και 4 εναέρια μέσα (Πετζετέλ) τα οποία πραγματοποίησαν μια και μοναδική ρίψη. Το ανακριτικό της εν λόγω υπηρεσίας όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιληφθεί της έρευνας για την διαπίστωση των αιτιών εκδήλωσης της φωτιάς και αν πρόκειται για εμπρησμό.

Επίσης, δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά μέσα σε ένα 24ωρο ξέσπασε στο συγκεκριμένο νησί και αυτή τη φορά σε δασική έκταση στη θέση Ασκός, στο χωριό Βολίμες. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έφθασε 150 μέτρα από τις αυλές δύο σπιτιών της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments