Ελλάδα

Μεσσηνία: Προσπάθησε να αρπάξει 3χρονη μπροστά στη μητέρα της [vid]

Μεσσηνία: Προσπάθησε να αρπάξει 3χρονη μπροστά στη μητέρα της [vid]
Μεσσηνία: Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλλίας Γιώργος Λεβεντάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για δεύτερο περιστατικό.

Μεσσηνία: Σε κατάσταση σοκ είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών ύστερα από καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ενός τρίχρονου κοριτσιού στην πλατεία της πόλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα από το tharrosnews.gr, ένας άνδρας το απόγευμα της Παρασκευής φέρεται να προσπάθησε να αρπάξει το κοριτσάκι την ώρα που εκείνο έπαιζε αμέριμνο.

Όταν η μητέρα του αντιλήφθηκε το συμβάν επενέβη, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ενώ άμεσα ενημερώθηκε και το αστυνομικό τμήμα Τριφυλλίας. Οι γονείς με την 3χρονη μετέβησαν στο Α.Τ. Τριφυλίας, όπου υπέβαλλαν μήνυση για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον εν λόγω άνδρα ο οποίος προσήχθη και κρατείται στο ίδιο τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 29χρονο από το Σουδάν, ο οποίος διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στο χώρα. Ο ίδιος αρνείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει το ανήλικο κορίτσι. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλλίας Γιώργος Λεβεντάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε ένα μήνα.

«Τραβούσε το παιδί από το χέρι»

«Ενημερωθήκατε κι εσείς για το περιστατικό, όπως κι εγώ. Βρισκόμαστε στο Α.Τ. Βέβαια η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ευτυχώς. Ένα κοριτσάκι, το οποίο βρίσκεται εδώ με τους γονείς του, προσπάθησε ο εν λόγω κύριος να το πάρει, δεν ξέρω με ποιο σκοπό κτλ. Τραβούσε το παιδί απ’ το χέρι, το πήρανε χαμπάρι η μητέρα του πιο πέρα και κάποιοι συγχωριανοί μας. Πήραν το παιδάκι. Είναι τρομαγμένο. Οι γονείς είναι ανάστατοι» ανέφερε αρχικά.

«Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα. Κι εμείς σαν δημοτική Αρχή και θα το δούμε άμεσα, αλλά και το κράτος πρέπει να συμπαρασταθεί και να δείξει στο πρόβλημα στο οποίο έχουμε, ειδικά στα Φιλιατρά, έχουμε πέντε χιλιάδες αλλοδαπούς από διάφορες χώρες» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Συμφωνώ ότι είμαστε αγροτική περιοχή, συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε εργατικά χέρια αλλά διαφωνώ ότι αυτοί που χρησιμοποιούν τα εργατικά χέρια θα πρέπει να μπει κάποια σειρά και να δηλώνονται ποιοι έχουν, πόσους έχουν, να καταγράφονται και να μπει μια σειρά. Δε θα φύγουμε εμείς από τον τόπο μας για να μείνουν αυτοί εδώ. Ούτε να κινδυνεύουν τα παιδιά μας».

«Θα ελεγχθούν όσοι έχουν παραχωρήσει σπίτια και κατοικούν μέσα 20 άτομα»

Ωστόσο ανέφερε ορισμένες περιπτώσεις κατοίκων οι οποίοι νοικιάζουν τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς και μένουν μέσα 20 άνθρωποι. «Κάποιοι συμπατριώτες, με πολύ ευαισθησία, νοικιάζουν σπίτια σε 45, 20, 30, 50 άτομα σε δύο δωμάτια. Αν αυτό τους τιμά και νομίζουν ότι είναι καλό για τον τόπο και γενικότερα ότι θα μπορεί μ’ αυτό τον τρόπο να υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει όλα αυτά τα πράγματα και υπόσχομαι ότι μες στην εβδομάδα θα το φέρω στο συμβούλιο, θα κάνω ιδιωτική σεκιούριτι στο δήμο όπως το είχα υποσχεθεί, θα βρω τρόπο, θα μιλήσω και με τον υπουργό και με την Πολιτική Προστασία να δω που θα απευθυνθώ και παράλληλα θα ελεγχθούν όλοι όσοι έχουν παραχωρήσει σπίτια, με ποιο τρόπο και παίρνουν αμοιβές κι έχουν μέσα 20, 30, 40 άτομα».

Δεν έχω τίποτα μ’ αυτούς. Θα πρέπει όμως να εγκλιματιστούν μαζί μας, να πλυθούν, να βγουν έξω στην πλατεία και να κάτσουμε να πιούμε και παρέα καφέ. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ο άλλος 20 εργάτες και τ’ απόγευμα να τους αφήνει στην παραλία και να πέφτουνε με τα ρούχα μέσα. Και δίπλα να είσαστε εσείς, η γυναίκα μου, η γυναίκα σας, η αδελφή σας, το παιδί σας και να βλέπουν αυτό το θέμα ή να πετάνε όλα τα ρούχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments