Πολιτική

ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Νέα άρνηση για συμπόρευση από τη Χαριλάου Τρικούπη

ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Νέα άρνηση για συμπόρευση από τη Χαριλάου Τρικούπη
ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι να πάμε για εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, η συζήτηση για συμπόρευση ανάμεσα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να υπάρχει. Τι απάντησαν στελέχη από το ΚΙΝΑΛ σε αυτό το ενδεχόμενο στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Για άλλη μια φορά το Κίνημα Αλλαγής αρνείται τη συμπόρευση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δηλώνει ανοιχτό στον διάλογο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Είναι δεδομένο ότι αυτή η συζήτηση θα παραμένει στο τραπέζι, μέχρι να πάμε στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο φορές το τελευταίο διάστημα έχει πει ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε νέα ανοιχτή πρόσκληση για συμπόρευση, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ενώ από εκεί ήρθε και η άμεση απάντηση στελεχών του ΚΙΝΑΛ που εκ νέου απέκλεισαν εκ νέου οποιουδήποτε ενδεχομένου «γέφυρας» με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Τα σενάρια για συζητήσεις είναι τελειωμένα, δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο», υπογραμμίζουν στο ΚΙΝΑΛ, που εκτιμούν ότι όσο πλησιάζουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στην Κουμουνδούρου, με βασικό άξονα τον μετασχηματισμό, τόσο θα εντείνονται και οι επιθέσεις φιλίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί, αλλά και να επιχειρεί να δημιουργήσει χαραμάδες προσέγγισης.

Δεν έχει ευοδωθεί το φλερτ

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, κάτι τέτοιο δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα. Η Χαριλάου Τρικούπη παραμένει σταθερά αρνητική, προτάσσοντας μεν τον διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα προγραμματικών συγκλίσεων.

Την ίδια στιγμή, το ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να εκφράζεται με «βαριές» εκφράσεις  κατά της κυβέρνησης. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στην τοποθέτηση της Φωφης Γεννηματά στη Βουλή την Τετάρτη στη συζήτηση για την Παιδεία. Το ίδιο ισχύει και στον αντιπολιτευτικό τόνο που χρησιμοποιεί το ΚΙΝΑΛ στο μέτωπο της οικονομίας, ειδικά στα εργασιακά. Το ΚΙΝΑΛ πρόκειται να καταψηφίσει το νέο πλαίσιο που θα έρθει στη Βουλή για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», με το κόμμα να κάνει λόγο «για σχέδιο καθολικής και οριζόντιας εφαρμογής της μερικής απασχόλησης».

Να σημειώσουμε ότι σταθερά ψηλά στην ατζέντα του ΚΙΝΑΛ διατηρούνται και τα εθνικά θέματα λόγω των πυκνών εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική, μετά τη συμφωνία με την Ιταλία και με τις συνεχιζόμενες κινήσεις από τη μεριά της Τουρκίας. Η Φώφη Γεννηματά σχεδιάζει να επισκεφθεί, σε μια συμβολική κίνηση, την ερχόμενη Δευτέρα το Καστελόριζο, ενώ θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων ενώπιον των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments