Πολιτική

Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη Τύπου από τη Σαντορίνη

Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη Τύπου από τη Σαντορίνη
Μητσοτάκης: Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός στέλνοντας το μήνυμα για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σαντορίνη από όπου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με φόντο το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα του νησιού, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του τουρισμού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σηματοδοτώντας την έναρξη της τουριστικής σεζόν ενώ καλεί τους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντησή του με τοπικούς φορείς, ο κος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι θα διαχειριστούμε το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια, σημειώνοντας ότι τη φετινή χρονιά «φιλοδοξούμε να έχουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από μια πολύ μικρότερη πίτα».

Καλεί τους επισκέπτες να έρθουν στην Ελλάδα

«Αν σήμερα μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα διστακτικά βήματα για να προσελκύσουμε επισκέπτες το κάνουμε ακριβώς επειδή η χώρα θεωρείται ως ένας ασφαλής προορισμός. Αυτή την ασφάλεια οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», ανέφερε.

Μιλάει στον Συνεταιρισμό Οινοποιών Σαντορίνης για τον τουρισμό και το πώς η χώρα θα υποδεχτεί με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό. Να σημειωθεί πως στη Σαντορίνη βρίσκονται πολλοί δημοσιογράφοι από το εξωτερικό μερικές ώρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού για να μεταφέρουν το μήνυμα για διακοπές με ασφάλεια, αλλά και υγειονομικό πρωτόκολλο στη χώρα μας.

«Προχωράμε μπροστά», σχολίασε και συμπλήρωσε: «Ελάτε στην Ελλάδα. Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους».

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού για τον τουρισμό

Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα, έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες το καλοκαίρι δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, στο εμβληματικό σημείο όπου ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Έτσι, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία μαρτυρούν ότι το Ακρωτήρι συγκαταλεγόταν στους σημαντικότερους οικισμούς στο Αιγαίο Πέλαγος κατά την προϊστορική περίοδο, ενώ την εποχή του χαλκού ήκμασε σε μεγάλο αστικό κέντρο με λιμάνι.

«Θα ανοίξουμε όλα τα μουσεία μας στις 15 Ιουνίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. Και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και τους τουρίστες, οι οποίοι θα έρχονται στη Σαντορίνη όχι μόνο για το εκπληκτικό της τοπίο και τα φημισμένα της ηλιοβασιλέματα, αλλά και για τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments