Lifestyle

Μπομπ Ντίλαν: Αρρώστησε βλέποντας το βίντεο θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ

Μπομπ Ντίλαν: Αρρώστησε βλέποντας το βίντεο θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ
Μπομπ Ντίλαν: Ο θρυλικός μουσικός μίλησε σε μια σπάνια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στους New York Times ότι «αρρώστησε» βλέποντας το βίντεο του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ως ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, ο Μπομπ Ντίλαν αναφέρθηκε σε μια σπάνια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στους New York Times ότι «αρρώστησε» βλέποντας το βίντεο του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε από ασφυξία προς τα τέλη Μαΐου από έναν λευκό αστυνομικό.

«Αρρώστησα που τον έβλεπα να βασανίζεται έως θανάτου με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο θρυλικός μουσικός στην πρώτη πραγματική συνέντευξή του από τότε που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας το 2016. «Αυτό ξεπερνά τη φρίκη. Ας ελπίσουμε ότι θα απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη για την οικογένεια Φλόιντ και τη χώρα», συμπλήρωσε.

Στα 79 του χρόνια, ο Ντίλαν, τραγούδια του οποίου όπως το «Hurricane» (1976) καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη Παρασκευή το πρώτο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και 8 χρόνια, το «Rough and Rowdy Days».

Με αφορμή λοιπόν, την κυκλοφορία νέου πρωτότυπου υλικού μετά από αρκετά χρόνια, ο Ντίλαν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, μίλησε και για την πανδημία, για τη θνητότητα καθώς και για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε «εμείς οι κάποιας ηλικίας».

«Αναλογίζομαι τον θάνατο του ανθρώπινου είδους. Το μακρύ, παράξενο ταξίδι του γυμνού πιθήκου. Δεν θέλω να το θέσω ελαφρά, οι ζωές όλων μας όμως είναι τόσο εφήμερες και μεταβατικές. Κάθε ανθρώπινο ον, ασχέτως της δύναμης και της εξουσίας του, είναι απολύτως αδύναμο και ευάλωτο μπροστά στον θάνατο».

Τι πιστεύει για τον κορωνοϊό;

Και συνέχισε: «Αναμφισβήτητα επικρατεί μεγαλύτερη αγωνία και νευρικότητα από παλαιότερα. Αυτό όμως ισχύει κυρίως σε ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας, όπως εγώ και εσύ. Εμείς έχουμε την τάση να ζούμε στο παρελθόν. Οι νέοι δεν την έχουν. Δεν έχουν παρελθόν, γνωρίζουν μόνο αυτό που βλέπουν και ακούν, και μπορούν να πιστέψουν τα πάντα».

Τέλος, όσον αφορά στην πανδημία, απάντησε ως εξής: «Νομίζω ότι πρόκειται για προάγγελο κάτι άλλου που θα συμβεί. Σίγουρα μοιάζει με εισβολή, βιβλική όμως; Δεν ξέρω. Αυτό θα υποδήλωνε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή ενός είδους θεϊκής τιμωρίας. Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της καταστροφής. Υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι αντίληψης αυτού του ιού. Νομίζω ότι απλά πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρώσει την τροχιά του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments