Αθλητισμός

Λευτέρης Αυγενάκης ΕΟΕ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση του υφυπουργού με την Επιτροπή

Λευτέρης Αυγενάκης ΕΟΕ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση του υφυπουργού με την Επιτροπή
Λευτέρης Αυγενάκης ΕΟΕ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με την αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου τρεις ώρες η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο, Σπύρο Καπράλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του υπό κατάρτιση νόμου για τις εκλογές στις ομοσπονδίες, υπήρξαν αρκετές παρατηρήσεις και προτάσεις για τροποποιήσεις από τα στελέχη της Επιτροπής, ενώ η διαβούλευση θα συνεχιστεί. “Ακούμε και καταγράφουμε τις προτάσεις” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε: “Αλλά είναι εντολή του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε με διαφάνεια και νοικοκυροσύνη”.

Επίσης, υπήρξε επίσης ενημέρωση από πλευράς υφυπουργού για το μητρώο αθλητικών σωματείων, για τη μετατροπή του ΕΣΚΑΝ σε ΕΟΚΑΝ, καθώς και για το ζήτημα της αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Κατά τα άλλα, σημειώνεται πως ο υφυπουργός κάνει λόγο για εκλογές στην ΕΠΟ το φθινόπωρο:

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης όπου πολλές φορές ανέβηκαν οι τόνοι. Σχετικά με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, που αποτέλεσε επίμαχο σημείο, έγιναν καίρια δημοσιογραφικά ερωτήματα αλλά και μεταφέρθηκε η αγωνία των ερασιτεχνών παραγόντων, με τον υφυπουργό ουσιαστικά να υποχωρεί, τονίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωτικό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για την προεγγραφή. Επίσης, στο σημαντικό ζήτημα των εκλογών των Ομοσπονδιών, ανέφερε ότι όλες οι εκλογές όπως και της ΕΠΟ θα γίνουν οριστικά το φθινόπωρο, ωστόσο για την ΕΠΟ είναι πιθανή η αλλαγή του εκλογικού συστήματος ώστε να ψηφίζουν τα σωματεία.

«Ξεχωριστό πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία»

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Αυγενάκης στις 11 Ιουνίου μίλησε στο «Delphi Economic Forum» και εκεί αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα, «Χείλων», μέσω του οποίου δόθηκαν επιχορηγήσεις από το κράτος προς τις 48 Ομοσπονδίες της χώρας, και τόνισε: «Για πρώτη φορά, η τακτική επιχορήγηση προς τις Ομοσπονδίες της Ελλάδας μοιράστηκε με κανόνες, με βάση μετρήσιμα στοιχεία, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, που είναι στη διάθεση όλων. Οι επιχορηγήσεις, ύψους 17.5 εκ. ευρώ, κατανεμήθηκαν έγκαιρα και ορθά». Επίσης, υπογράμμισε ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε πως θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων. Ακόμα, τα σωματεία διευκολύνθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας, γιατί δεν είχαν καμία οικονομική υποχρέωση προς το Κράτος. Παράλληλα, θα γίνει γενναία μείωση των οικονομικών απαιτήσεων του κράτους από εκείνα. Προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας. Απαιτούνται νοικοκύρεμα και διαφάνεια παντού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments