Ελλάδα

10χρονη Μαρκέλλα: Αυτή η γυναίκα κρύβεται πίσω από την απαγωγή της μικρής μαθήτριας

10χρονη Μαρκέλλα: Αυτή η γυναίκα κρύβεται πίσω από την απαγωγή της μικρής μαθήτριας
10χρονη Μαρκέλλα: Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής της μικρής Μαρκέλλας, η οποία δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ ενώ είναι από τη συνεχή επίβλεψη των παιδοψυχολόγων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα που αναζητείται είναι γνωστή της οικογένειας της 10χρονης.

Το μύστηριο με τη ξαφνική απαγωγή της μικρής Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να λύνεται. Ειδικότερα, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ έχουν επικεντρωθεί σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογενείας της 10χρονης Μαρκέλλας προκειμένου να βγει το πόρισμα της απαγωγής του κοριτσιού, που χάθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα και βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καλαμαριά. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από την μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Η 10χρονη Μαρκέλλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της που την συνάντησε σήμερα. Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

Τι λέει ο βιολογικός πατέρας

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις ο βιολογικός πατέρας της 10χρονης Μαρκέλλας, Βαγγέλης Κεσόγλου, υπογράμμισε πως θέλει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού του και «να μεγαλώσει μαζί του αφού η μητέρα του έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται να μεγαλώσει και να προστατεύσει την κόρη τους».

«Είχα να κοιμηθώ τρια βράδια από την αγωνία και το άγχος μου για τη Μαρκέλλα μου. Δόξα το Θεό το παιδί βρέθηκε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Το βρήκε ένας κύριος, όπως μου είπαν. Το μόνο που ζητάω είναι να πάρω το παιδί κοντά μου και να μεγαλώσει με την καινούργια μου οικογένεια γιατί σε εκείνη την οικογένεια που είναι φοβάμαι πολύ και δεν τους έχω πλέον καμία εμπιστοσύνη. Δεν με έχει ειδοποιήσει ακόμα κάποιος παρόλο που είμαι ο βιολογικός της πατέρας. Θα πάω στη Θεσσαλονίκη και απαιτώ να το πάρω το παιδί μου γιατί θέλω να σμίξω μαζί του» είπε μεταξύ άλλων.

Οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στον δρόμο με τη σχολική της τσάντα στους ώμους. Κατά την ίδια μαρτυρία, επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της. «Σε πρώτη φάση μου είπε «μην παίρνετε το 100″» φαίνεται, μάλιστα, να είπε η μικρή στον μάρτυρα. Η Κατερίνα Σεραφημίδου, η γυναίκα που μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου βρήκε τη 10χρονη Μαρκέλλα, δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα thestival.gr ότι μέχρι να παραληφθεί από την αστυνομία το κορίτσι μιλούσε μαζί της για να την ηρεμήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, είπε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες και ότι την πείραξαν και πονούσε.

Η 10χρονη φέρεται επίσης να είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο η γυναίκα που την πήρε. Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της. Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments