Ελλάδα

Άρση μέτρων: Αυτές οι επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου

Άρση μέτρων: Αυτές οι επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου
Άρση μέτρων: Συνεχίζεται η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και από σήμερα Δευτέρα (15 Ιουνίου) ανοίγουν πολλές επιχειρήσεις, όπως είναι τα γυμναστήρια και τα μουσεία.

Η βήμα προς βήμα άρση των μέτρων συνεχίζεται με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα για τον τουρισμό την ώρα που φτάνουν οι πρώτες τουριστικές πτήσεις.

Ανοίγει από σήμερα Δευτέρα (15 Ιουνίου) τις πύλες του, το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να υποδεχτεί τις πρώτες τουριστικές πτήσεις της σεζόν από το εξωτερικό. Η πρώτη πτήση θα φθάσει στις 09:45 από την Κύπρο και μετά θα ακολουθήσει μια πτήση από την Ολλανδία.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος στο αεροδρόμιο;

Το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει η υποδοχή των τουριστών με ασφάλεια και για αυτόν τον λόγο θα πραγματοποιούνται δύο διαφορετικές κατηγορίες ελέγχων:

  • Η πρώτη κατηγορία αφορά σε όσους φτάνουν από το αεροδρόμιο που είναι εκτός λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταφορών, θα ελέγχονται δειγματοληπτικά, μόνο κάποιες από τις πτήσεις και όχι όλες. Σε αυτή την κατηγορία, θα συστήνεται στου τουρίστες των πτήσεων να προχωρούν σε αυτοπεριορισμό σε ξενοδοχείο. Αν το τεστ βγει αρνητικό θα μπορεί να συνεχίσει τις διακοπές του, σε περίπτωση που βγει θετικό, θα πρέπει για 14 ημέρες να παραμείνει σε ξενοδοχείο σε καραντίνα.
  • Η δεύτερη κατηγορία είναι οι επιβάτες με τουρίστες από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Σε αυτές τις περιπτώσεις και μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ελέγχονται όλοι οι επιβάτες των πτήσεων και θα ακολουθείται η δειγματοληπτική διαδικασία.

Όσο αφορά στη χρήση μάσκας, θα είναι επιβεβλημένη σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τις (13.00) θα είναι έτοιμο έτσι ώστε να υποδεχτεί την πρώτη πτήση από το εξωτερικό έπειτα από τρεις ολόκληρους μήνες. Αναμένεται να είναι αυτή της Aegean από το Μόναχο με 160 επιβάτες, η οποία κατά σύμπτωση, ήταν και η τελευταία που είχε φτάσει στο «Μακεδονία» πριν από την καραντίνα.

Ποιες ακόμα επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα;

Η νέα φάση χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, που εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αφορά σε αρκετές επιχειρήσεις. Με την άρση των μέτρων, ανοίγουν:

  • τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας,
  • οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες,
  • οι υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες,
  • οι δραστηριότητες μουσείων,
  • η λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών,
  • οι εγκαταστάσεις γυμναστικής,
  • οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων,
  • οι υπόλοιπες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας,
  • οι υπηρεσίες σωματικής ευεξίας,
  • οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών,
  • οι υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών και
  • οι υπηρεσίες σάουνας, σπα και ατμόλουτρων.

Πώς θα λειτουργούν τα γυμναστήρια;

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν νωρίτερα τα γυμναστήρια, τα οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα επαναλειτουργούσαν στις 29 Ιουνίου. Και αναφορικά με τη λειτουργία τους, ο ΕΟΔΥ, σε ανακοίνωσή του, έδωσε οδηγίες που αφορούν στον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο θα λειτουργούν.

Όπως αναφέρεται, ο αριθμός των παρευρισκομένων θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εκάστοτε γυμναστηρίου. Παράλληλα, ο κάθε αθλούμενος θα πρέπει να ενημερώνει προηγουμένως τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου ότι θα πάει για προπόνηση κανονίζοντας ραντεβού. Την ίδια ώρα, καθορίζεται ότι η απόσταση ανάμεσα στα όργανα, όπως είναι οι διάδρομοι, θα είναι τα δύο μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments