Ελλάδα

Μεγάλος Περίπατος εναλλακτικές διαδρομές: Δείτε τι ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων

Μεγάλος Περίπατος εναλλακτικές διαδρομές: Δείτε τι ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων
Μεγάλος Περίπατος εναλλακτικές διαδρομές: Η σημερινή εικόνα του κέντρου της Αθήνας με τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα, οδήγησε τον δήμο Αθηναίων να ανακοινώσει εναλλακτικές διαδρομές.

Μετά το σημερινό μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των έργων του Μεγάλου Περιπάτου, ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε τις εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι διερχόμενοι οδηγοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Πιο συγκεκριμένα, εναλλακτικές διαδρομές έτσι ώστε να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα που παρατηρήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, πρότειναν οι δημοτικές αρχές, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου. Τα σημερινά έργα στην οδό Πανεπιστημίου, προκάλεσαν κομφούζιο και ακινητοποιημένα οχήματα, κάτι το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από οδηγούς και καταστηματάρχες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Αθηναίων, αφού ζήτησε «την υπομονή και την κατανόηση των διερχομένων οδηγών», πρότεινε μια σειρά εναλλακτικών διαδρομών, με στόχο τη διευκόλυνσή τους:

Από Νότια Προάστια:

προς Ομόνοια

Χαμοστέρνας– Πειραιώς

προς Παγκράτι– Αμπελόκηπους

α) Συγγρού – Καλλιρόης – Βασ. Κωνσταντίνου

β) Συγγρού – Πετμεζά – Καλλιρόης – Βασ. Κωνσταντίνου

προς Πλάκα

Αμαλίας (άνοδος) – Βασ. Γεωργίου – Φιλελλήνων – Αμαλίας (κάθοδος) (Όπως μέχρι σήμερα)

Από Νότια Προάστια μέσω Βουλιαγμένης:

α) Διάκου – Αμαλίας (όπως μέχρι σήμερα)

β) Αρδητού – Βασ. Κωνσταντίνου – Πλατεία Σκουζέ – Ρηγίλλης – Βασ.Σοφίας (όπως μέχρι σήμερα)

Από Βόρεια προς Κέντρο

α) μέσω Λ.Αλεξάνδρας – Πατησίων

β) μέσω Βασ.Σοφίας – Σόλωνος

γ) μέσω Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους

Από Βόρεια προς Νότια

Βασ. Κωνσταντίνου – Αρδητού – Καλλιρόης – Συγγρού (όπως μέχρι σήμερα)

Από Σύνταγμα προς Παγκράτι

α) Φιλελλήνων Σουρή – Αμαλίας – Σύνταγμα – Βασ.Σοφίας- Ριζάρη

β) Αμαλίας –Διάκου – Βουλιαγμένης- Φιλολάου (ή Α Νεκροταφείο)

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, οι πιλοτικές παρεμβάσεις στη Βασιλίσσης Όλγας αντιμετωπίστηκαν θετικά από εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Ο Μεγάλος Περίπατος ξεκίνησε για να απελευθερώσει και να αποδώσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας ελεύθερο χώρο. Χώρο που θα αλλάξει την καθημερινότητα, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα διασφαλίζει το δικαίωμα μετακίνησης για όλους, όπως γίνεται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». «Για πρώτη φορά στην Αθήνα, μία τόσο μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση, υλοποιείται σταδιακά, με την πιλοτική εφαρμογή της, για να τη βιώσουμε όλοι και να παρακολουθήσουμε όλοι την εξέλιξή της βήμα προς βήμα».

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη από τη Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού, ενώ θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο την απόδοση χώρων και εκτάσεων στους πεζούς και τα ποδήλατα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments