Αθλητισμός

Γιώργος Πρίντεζης συμβόλαιο: Ανανέωσε ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού

Γιώργος Πρίντεζης συμβόλαιο: Ανανέωσε ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού
Γιώργος Πρίντεζης συμβόλαιο: Είναι ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού και παίκτης - σημαία για την ομάδα. Για έναν ακόμα χρόνο, ο έμπειρος φόργουορντ θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα χρονιά θα έχει στη διάθεσή του τον υπαρχηγό της ομάδας, Γιώργο Πρίντεζη. Χαμογελαστός ο Έλληνας διεθνής πόζαρε με τους αδερφούς Αγγελόπουλους για την παραδοσιακή φωτογραφία. Μάλιστα, τους πήρε και τους δύο αγκαλιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (16/6) με τον Γιώργο Πρίντεζη και συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους για ακόμα μια σεζόν». Δείτε την ανάρτηση της «ερυθρόλευκης ΚΑΕ στο Twitter:

To πλούσιο βιογραφικό του διεθνή φόργουορντ από τη Σύρο

Ο Γιώργος Πρίντεζης (Σύρος, 22 Φεβρουαρίου 1985-) είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ για τον Ολυμπιακό. Οι κινήσεις του στο ποστ, το καλό του σουτ και η χαρακτηριστική του κίνηση με το «πεταχτάρι», τον ανέδειξαν ως έναν από τους καλύτερους αθλητές στη θέση του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το 2011 επέστρεψε για δεύτερη φορά στον Ολυμπιακό. Το 2012 κέρδισε την Ευρωλίγκα στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, κερδίζοντας στον τελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61, με δικό του σουτ που αργότερα έγινε και σήμα κατατεθέν του (πεταχτάρι), ενώ αποτελεί και μια ιστορική φάση για την διοργάνωση. Επίσης κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδας, τίτλο που ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει από το 1997. Το 2013 κέρδισε ξανά την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, νικώντας στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης 100-88, με τον Πρίντεζη να έχει 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2014, ανανέωσε με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2017. Το 2015, έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας για τρίτη φορά στη σταδιοδρομία του, στον οποίο ο Ολυμπιακός έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης με 78-59.

Κατέκτησε όμως το πρωτάθλημα Ελλάδας για δεύτερη φορά στη σταδιοδρομία του, μπαίνοντας στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.Το 2016, κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, πραγματοποιώντας πολύ καλή απόδοση στους τελικούς, μπαίνοντας παράλληλα στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, για τέταρτη φορά. Στο τέλος της σεζόν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό για τρία ακόμη χρόνια.

Το 2017, έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε με 80-64. Στην Ελλάδα δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο. Το 2018 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα όπου και αποκλείστηκε από την Ζαλγκίρις Κάουνας. Δεν κατέκτησε κάποια ελληνική διοργάνωση, χάνοντας το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό από την ΑΕΚ, 88-83, με τον ίδιο να έχει 10 πόντους, ενώ ηττήθηκε στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό με 3-2. Το 2019, δεν κατάφερε με τους ερυθρόλευκους την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ στην Ελλάδα μετά από απόφαση της διοίκησης, υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική.

Στις 22 Οκτωβρίου 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020 στην Ευρωλίγκα. Στις 16 Νοεμβρίου 2019, έγινε ο τρίτος παίκτης με τουλάχιστον 3.000 πόντους στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Στις 21 Απριλίου 2020, ανακοινώθηκε ότι αποτελεί μέρος της καλύτερης ομάδας παικτών της Ευρωλίγκα για την δεκαετία 2010-2020. Στις 16 Ιουνίου 2020, ανανέωσε με τον Ολυμπιακό για ακόμη μια σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments