Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το μπάτζετ για τη νέα σεζόν

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το μπάτζετ για τη νέα σεζόν
Παναθηναϊκός: Μειωμένο θα είναι το φετινό μπάτζετ του μπασκετικού «τριφυλλιού» μετά και την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τι συμβαίνει με Κασελάκη.

Τον σχεδιασμό του ρόστερ της νέας σεζόν του Παναθηναϊκού έχουν ξεκινήσει ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του, έχοντας πάντα κατά νου πως οι απαιτήσεις τους πρέπει να περιοριστούν για οικονομικούς λόγους. Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον σύλλογο, άπαντες γνωρίζουν -όπως άλλωστε είναι φυσικό- πως το μπάτζετ θα μειωθεί αισθητά και πως δεν θα υπάρχουν οι πολυτέλειες των προηγούμενων ετών. Άλλωστε, ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως “η ομάδα πλέον βρίσκεται προς πώληση για 25 εκατομμύρια ευρώ” ενώ μέχρι να βρεθεί αγοραστής θα «τρέχει» μόνο με βάση τα έσοδα – έξοδα και χωρίς ο ίδιος να εμπλέκεται.

Έτσι, βγάζοντας το κομπιουτεράκι και κάνοντας υπολογισμούς το νέο μπάτζετ υπολογίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ της Livesport αναφέρει πως τα λειτουργικά έξοδα θα κατέβουν περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ η προσπάθεια που γίνεται είναι το συνολικό μπάτζετ να φτάσει στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το καθαρά αγωνιστικό να είναι περίπου στα 5,5 εκατομμύρια. Σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει η νέα μείωση της φορολογίας καθώς και η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια και τις χορηγίες. Υπενθυμίζεται, πως οι ομάδες επιθυμούν την μείωση του ΦΠΑ από την κυβέρνηση από 22% σε 10% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αξίζει να τονιστεί πως το περσινό  μπάτζετ του “εξάστερου” ξεπερνούσε τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα περίπου 5,5 αφορούσαν λειτουργικά έξοδα και σχεδόν 12 εκατομμύρια ήταν τα συμβόλαια της ομάδας. Μένει λοιπόν να δούμε στην πράξη πως θα γίνει η διαχείριση των νέων δεδομένων. Ποιοι θα φύγουν, ποια θα έρθουν καθώς και ποιοι θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.

Ελεύθερος ο Κασελάκης:

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι “πράσινοι” καλοβλέπουν την περίπτωση του Λεωνίδα Κασελάκη. Ο 30χρονος φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από τον Προμηθέα Πατρών και σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει κάτοικος ΟΑΚΑ. Οι δύο πλευρές βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε επικοινωνία και το μόνο εμπόδιο για να δώσουν τα χέρια ήταν η συνεργασία του παίκτη με την ομάδα του Μάκη Γιατρά. Αν και υπήρχε συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο, Κασελάκης και Προμηθέας συμφώνησαν να λύσουν από κοινού τη συνεργασία τους, με τον αθλητή να μπορεί πλέον να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Σημειώνεται,  πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εκτιμά ιδιαιτέρως τον Κασελάκη και θεωρεί ότι θα δώσει λύσεις στην ομάδα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments