Ελλάδα

ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2020: Έναρξη Πανελλαδικών με “Νέα Ελληνικά” για τους υποψηφίους

ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2020: Έναρξη Πανελλαδικών με “Νέα Ελληνικά” για τους υποψηφίους
ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2020: Σήμερα 16 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων με Νέα Ελληνικά. Υπενθυμίζεται ότι χτες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στην Έκθεση.

Σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου είναι η ημέρα έναρξης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, που θα ριχτούν  “στη μάχη” για μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας), ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα των Εξετάσεων, στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας. Τέλος οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας αναμένεται να διεξαχθούν από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι χτες  οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στην Έκθεση, με θέματα για το βιβλίο και τη γραφή. Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις και με το νέο σύστημα (εξέταση στο μάθημα της Κοινωνιολογίας αντί Λατινικών και απουσία συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων, οι διαφορές μεταξύ άλλων) και με το παλιό. Δυσκόλεψαν τους μαθητές τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Υψηλών απαιτήσεων τα χαρακτήρισε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Συγκεκριμένα η ΟΕΦΕ σχολίασε: «Η θεματική ενότητα του «Βιβλίου» εντάσσεται στα διδακτέα θέματα των μικρότερων τάξεων του λυκείου, ενώ, ταυτόχρονα, συνδέεται και με την προτροπή της φιλαναγνωσίας σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός των κειμένων και των ερωτημάτων με την ειδική ενότητα της ποίησης προκαλεί δυσκολίες στην ανάπτυξη τόσο του λογοτεχνικού ερωτήματος, όσο και των επιμέρους αναφορών σε αυτήν».

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης εξέτασης οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
  • Δελτίο Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)
  • Τρία στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα
  • Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό
  • Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  • Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα.
  • Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση.

Τα μέτρα προστασίας

  • Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική.
  • Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.
  • Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.
  • Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
  • Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments