Αθλητισμός

Super League: Αίτημα από έξι ομάδες για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Super League: Αίτημα από έξι ομάδες για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Ατρόμητος ζητούν τα επόμενα παιχνίδια του Κυπέλλου και των play-off/play-out να διεξαχθούν με την παρουσία κόσμου στις κερκίδες.

Έξι ομάδες της Super League και συγκεκριμένα οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ, Πανιώνιος, ΟΦΗ και Ατρόμητος, με έγγραφο τους προς την Λίγκα, ζητούν την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Μάλιστα, σημειώνουν πως αυτό μπορεί να ξεκινήσει από τους επαναληπτικούς ημιτελικούς του Κυπέλλου. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Άρης – ΑΕΚ, την Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Για την ώρα, παραμένει άγνωστο αν αυτό το Συμβούλιο θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 18 Ιουνίου, πριν το προγραμματισμένο για την Παρασκευή 19 Ιουνίου ΔΣ ή την ίδια ημέρα πριν από αυτό. Υπενθυμίζεται, πως για την Παρασκευή έχουν προκηρυχθεί και εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στη Λίγκα. Επίσης, σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, είχαν συναντηθεί με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τις προηγούμενες ημέρες για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον κ. Αυγενάκη να τους ενημερώνει πως θα μεταφέρει το αίτημα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές αφού αυτές είναι που εν τέλει θα δώσουν ή όχι το τελικό “ok”.

Τη συζήτηση έχει ανοίξει ο ΟΦΗ με πρόταση που έχει γίνει δεκτή από τη Super League:

Το θέμα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα έριξε στο τραπέζι ο ΟΦΗ καταθέτοντας μάλιστα πρόταση που έχει γίνει αποδεκτή από τη Λίγκα ενώ βρίσκεται υπό εξέταση από την κυβέρνηση. Στη συγκεκριμένη πρόταση προβλέπεται η παρουσία κόσμου στο 20% της χωρητικότητας του γηπέδου. Επίσης, έχει γίνει συγκεκριμένη μελέτη, στην οποία περιέχεται ακόμα και η εταιρεία διαχείρισης των εισιτηρίων των Κρητικών (ticketmaster), η οποία με συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κλείνει εισιτήριο και αυτόματα να αποκλείεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων δίπλα του.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (28/5), όπου και ψηφίστηκε από τις ομάδες η πρόταση ο Ηλίας Πουρσανίδης τόνισε: “Θα πρέπει να είναι μια πρόταση όλων των ομάδων. Όχι μόνο του ΟΦΗ. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει κόσμο στους αγώνες. Είναι για το καλό του αθλήματος. Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία. Γιατί να μην αποτελέσει πρότυπο και το ποδόσφαιρο της χώρας; Με τον τρόπο αυτό θα δουλέψουν και όλες οι δουλειές γύρω από το ποδόσφαιρο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments