Ελλάδα

Απεργία Λογιστών: Δεν θα δουλέψουν την Πέμπτη 17/6

Απεργία Λογιστών: Δεν θα δουλέψουν την Πέμπτη 17/6
Απεργία Λογιστών: Σταματάνε τη δουλειά την Πέμπη 17/6 διαμαρτυρόμενοι για τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Κατεβάζουν τα ρολά των γραφείων τους οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί την Πέμπτη 17/6 διαμαρτυρόμενοι για τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, με τα οποία αναγκάζονται να δουλεύουν και ζητάνε παράταση προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ο ερχομός του κορονωϊού δυσκόλεψε περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Διαμαρτύρονται για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που καλούνται να καλύψουν, «τις εγκυκλίους που δημοσιεύονται βράδυ Σαββάτου, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που ανοίγουν Κυριακή και για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα». Οι λογιστές δηλώνουν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής και ζητούν την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου με μεταφορά της πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Σε επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό δηλώνουν αποφασισμένοι για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Όπως σημειώνουν, «σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δεν είναι αρκετός ο χρόνος για την υποβολή τους, καθώς υπάρχουν διαρκώς προβλήματα καθυστερήσεων στo TAXISnet». Επιπρόσθετα αναφέρουν ότι δεν είχαν γίνει όλες οι αναρτήσεις εγκαίρως στο TAXISnet με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις από την έναρξη λειτουργίας του τον Απρίλιο και Μάιο, ενώ υπάρχει επιβάρυνση λόγω Covid-19 με ατελείωτες πλατφόρμες χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες, χωρίς να υπάρχει ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν, έχουν επιφορτιστεί οι λογιστές με ολόκληρο το δημόσιο (ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΟΤΑ κ.λπ.) στο οποίο δεν γινόταν καμία εργασία, με συνέπεια να πηγαίνουν οι πολίτες στα λογιστικά γραφεία, χωρίς όμως καμία ενημέρωσή τους για το τι πρέπει να γίνει και πώς.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Με βάση τα παραπάνω ζητούν:

1. Παράταση των δηλώσεων έως 30/9/2020 και μάλιστα αυτό να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

2. Παράταση των ΜΥΦ έως 31/12/2020.

3. Αναβολή του mydata και ηλεκτρονικών βιβλίων και έναρξη 1/1/2021.

4. Να μην επαναληφθεί η υποβολή στοιχείων σε οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς να υπάρχει ένα εύλογο διάστημα για την υποβολή τους.

Οι προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών

-Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.

-Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

-Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

-Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments