Διεθνή

Δολοφονία Ρέισαρντ Μπρουκς: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους αστυνομικούς

Δολοφονία Ρέισαρντ Μπρουκς: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους αστυνομικούς
Δολοφονία Ρέισαρντ Μπρουκς: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ρέισαρντ Μπρουκς στην Ατλάντα. Θυμίζουμε ότι ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις, ενώ ακόμα δεν έχουν σταματήσει οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που προηγήθηκε στη Μινεάπολις.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ρέισαρντ Μπρουκς στην Ατλάντα των ΗΠΑ, μετά την κατακραυγή και τις μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν. Το ίδιο, άλλωστε, είχε συμβεί μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που προηγήθηκε περίπου μισό μήνα πριν στη Μινεάπολις.

Θυμίζουμε ότι η δολοφονία του άτυχου Μπρουκς έγινε την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το εστιατόριο Wendy’s, ενώ οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως ο 27χρονος προέβαλε αντίσταση και τους απείλησε με τέιζερ. Ο Μπρουκς είχε αποκοιμηθεί στο αμάξι του στο drive-thru του εστιατορίου.

Ο ένας αστυνομικός, που πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό, είναι αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες αυτή της ανθρωποκτονίας, ενώ ο άλλος αστυνομικός με τρεις, μεταξύ άλλων, για βιαιοπραγία. Η απόφαση για τις κατηγορίες πάρθηκε πέντε μέρες μετά τη δολοφονία που έγινε κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να συλλάβουν τον 27χρονο.

Ο Γκάρετ Ρόφλε, ο οποίος πυροβόλησε τον Μπρουκς, απολύθηκε από την υπηρεσία του, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος, Ντέβιν Μπρόσναν, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και για τους δύο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNNi, ενώ καλούνται να παραδοθούν μέχρι αύριο Πέμπτη.

Όλα καλά καμωμένα κατά την Αστυνομία

Η Αστυνομία ανέφερε πως ο 27χρονος προέβαλε αντίσταση στην προσπάθεια των δύο αστυνομικών να τον συλλάβουν επειδή το αλκοτέστ στο οποίο τον υπέβαλαν έδειξε ότι δεν ήταν νηφάλιος. Ο Βικ Ρέινολντς, ο διευθυντής του GBI, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι βίντεο από κάμερες έξω από το εστιατόριοWendy’s μοιάζει να δείχνει πως ο Μπρουκς απέσπασε τέιζερ, συσκευή που προκαλεί ηλεκτροσόκ, που είχε πάνω του ο ένας από τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει.

«Σε αυτό το σημείο, ο αστυνομικός (…) βγάζει το όπλο του από τη θήκη του, πυροβολεί, πετυχαίνει τον Μπρουκς στον χώρο στάθμευσης κι εκείνος πέφτει», περιέγραψε ο Ρέινολντς. Στο βίντεο που τράβηξε ο αυτόπτης μάρτυρας ο Μπρουκς εικονίζεται αρχικά στο έδαφος, έξω από το αυτοκίνητό του, να παλεύει με δύο αστυνομικούς.

Αποσπά το τέιζερ από τον έναν αστυνομικό, που το χρησιμοποιούσε στο πόδι του. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ελευθερώνεται κι αρχίζει να τρέχει. Ο ένας αστυνομικός τον καταδιώκει, χρησιμοποιώντας τέιζερ. Οι δύο άνδρες βγαίνουν από το πλάνο. Ακούγονται κατόπιν πυροβολισμοί και η φωνή κάποιου που φωνάζει «τον πέτυχα!». Το βίντεο εικονίζει κατόπιν τον Μπρουκς, πεσμένο στο έδαφος.

Το περιστατικό αυτό έφερε την παραίτηση της επικεφαλής της Aστυνομίας της Ατλάντα, Έρικα Σιλντς, ενώ οδήγησε σε μαζικές συγκρουσιακές διαδηλώσεις, όπου κάηκε και το εστιατόριο των Wendy’s.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments