Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη ανασχηματισμός: Το σχόλιο της «γαλάζιας» βουλευτή

Όλγα Κεφαλογιάννη ανασχηματισμός: Το σχόλιο της «γαλάζιας» βουλευτή
Όλγα Κεφαλογιάννη ανασχηματισμός: Ο πρωθυπουργός έβαλε, για την ώρα, τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού. Σχόλιο για τις επικείμενες αλλαγές έκανε η «γαλάζια» βουλευτής που το όνομά της παίζει για κάποιο υπουργείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε, για την ώρα, τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού. Άλλωστε, χθες ο πρωθυπουργός «διόρθωσε» τους δημοσιογράφους αφού είπε ότι πρόκειται να κάνει «διορθωτικές κινήσεις». Η Όλγα Κεφαλογιάννη επειδή το όνομά της «παίζει» σε όλα τα σενάρια για τις επικείμενες «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση και επειδή όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση η ίδια βρέθηκε εκτός επειδή -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν συμφώνησε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, τοποθετήθηκε για όσα ακούγονται.

Η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής έκανε ανάρτηση στο Facebook για το συγκεκριμένο θέμα. Ουσιαστικά, όμως δεν λέει τίποτα. Στην ανάρτηση επισημαίνει το αυτονόητο: Ό,τι πει ο πρωθυπουργός.

Το σχόλιο της κ. Κεφαλογιάννη

«Περί ανασχηματισμού…

Με ρωτάνε δημοσιογράφοι σε σχέση με τις διορθωτικές κινήσεις που σκέφτεται να κάνει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα. Σε ότι με αφορά, έχω απαντήσει πολλές φορές πώς αντιλαμβάνομαι τον ρόλο ενός σύγχρονου πολιτικού. Τιμώ την εντολή που μου έχει δώσει ο ελληνικός λαός να τον εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και υπηρετώ με πίστη τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Ο σχεδιασμός του κυβερνητικού σχήματος, οι επιλογές όπως και οι αλλαγές του, είναι αποκλειστικό προνόμιο του ίδιου του Πρωθυπουργού».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook

Να σημειώσουμε ότι από το πρωί υπήρχαν πολλά σενάρια ανασχηματισμού, αλλά ο πρωθυπουργός τα έβαλε στον «πάγο». Παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Η φράση «διορθωτικές κινήσεις» που χρησιμοποίησε ο ίδιος χθες στο Ισραήλ, φούντωσε τα σενάρια για ανασχηματισμό, αλλά ο πρωθυπουργός «έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» διευκρινίζοντας ότι δεν εννοούσε κάτι παραπάνω από αυτό που είπε.

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…»

Στο Ισραήλ, οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ρώτησαν επιμόνως για το θέμα των αλλαγών στην κυβέρνηση, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να πει οτιδήποτε που ενδεχομένως να επισκίαζε τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Προτίμησε, λοιπόν να δώσει μια πιο ήπια διάσταση στις απαντήσεις του, ενώ λίγη ώρα αργότερα άλλοι συνεργάτες του προχωρούσαν σε διευκρινίσεις για το χρόνο και το περιεχόμενο του ανασχηματισμού.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με νόημα: «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…». Οι δημοσιογράφοι, όμως, επέμειναν και έτσι ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις» δίνοντας προφανώς το στίγμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με τα σενάρια ανασχηματισμού και την ονοματολογία, αντί να αναδείξουν της κομβικής σημασίας για τη χώρα επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Νωρίτερα πληροφορίες που κατέφθαναν στα δημοσιογραφικά γραφεία έκαναν λόγο για επίσπευση των «διορθωτικών παρεμβάσεων», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάζει το ενδεχόμενο να ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα μέσα στις επόμενες ημέρες -ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε δεχτεί δύο εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του -μια για την ανακοίνωση κυβερνητικών αλλαγών στις αρχές Ιουλίου και μια για μετά τον Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι συζητήσεις στα πολιτικά «πηγαδάκια» αλλά και τα υπουργικά γραφεία έχουν ήδη ανάψει, με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει. Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ανεχθεί από τους υπουργούς του να… κατεβάσουν τα μολύβια και να μην παράγουν κυβερνητικό έργο μέχρι εκείνος να προχωρήσει στις αλλαγές που θεωρεί απαραίτητες και έτσι δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε πολιτικό αιφνιδιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments