Ελλάδα

Το απίθανο post του Ηλία Μόσιαλου για κορωνοϊό, τοξικούς και ψεκασμένους

Το απίθανο post του Ηλία Μόσιαλου για κορωνοϊό, τοξικούς και ψεκασμένους
Το σχόλιό του στο facebook προκάλεσε εκατοντάδες likes σε λίγη ώρα.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει συνηθίσει τον κ. Ηλία Μόσιαλο και τέτοιους είδους χιουμοριστικές αναρτήσεις όπως αυτή που έκανε πριν από λίγο και αφορά τον κορωνοϊό. Η πανδημία του covid-19 έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων στις χώρες που η φονική πανδημία έχει χτυπήσει, άλλο λιγότερο και άλλο πάρα πολύ. Το τρίπτυχο ΧΑΜ – χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε- μάσκες φοράμε, δεν εφαρμόζεται μονάχα στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοίό.

Το δεύτερο σκέλος του ΧΑΜ ήρθε να σχολιάσει ο  γνωστός καθηγητής και σύμβουλος της κυβέρνησης για τον κοροναϊό, Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος με σκοπό να καυτηριάσει πάντα με χιουμοριστική διάθεση τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε εν μέσω πανδημίας πόσταρε στο λογαριασμό του στο facebook ένα γράφημα στο οποίο εξηγεί ποιες είναι οι σωστές αποστάσεις.

Στην πρώτη περίπτωση δείχνει την απόσταση που πρέπει να τηρούμε των 2 μέτρων για τον covid-19. Στη δεύτερη είναι η απόσταση που πρέπει να τηρούμε από τους τοξικούς ανθρώπους, ενώ στην τρίτη περίπτωση από τους ψεκασμένους. Στην τελευταία περίπτωση στην οποία είναι και η μεγαλύτερη από τις παραπάνω περιπτώσεις, απόσταση είναι εκείνη από τους φανατικούς πάσης φύσεως. Μέσα σε μια ώρα από την ανάρτησή του είχε 934 likes ενώ το χιουμοριστικό γράφημα το είχαν κοινοποιήσει και 184 διαδικτυακοί του φίλοι.

Πάντως ο  καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE σε συνέντευξή του στο iefimerida,όταν αναφέρθηκε στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς των επιστημόνων για αυξημένα εισαγόμενα κρούσματα τα οποία αναμένονται το επόμενο διάστημα από τον τουρισμό παραδέχτηκε ότι «όταν ανοίγουν τα σύνορα της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών, υπάρχει πάντα κάποιος κίνδυνος αύξησης της διασποράς» αλλά τονίζει ότι «η πιθανότητα μεγάλης έξαρσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι μικρή».

Ενώ προειδοποίησε ότι «πρέπει να επιτηρούμε την εξέλιξη της πανδημίας και στη χώρα μας και στις χώρες από τις οποίες θα έρχονται επισκέπτες σε μας και αν δούμε πως υπάρχει σημαντική επιδείνωση τότε προφανώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα περιορισμού της διασποράς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments