Πως Να

Πώς να καθαρίσω τον λεκέ από μαγιονέζα

Πώς να καθαρίσω τον λεκέ από μαγιονέζα
Ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα, είναι ένας σύνθετος λεκές καθώς η μαγιονέζα παρασκευάζεται από αυγά και λάδι.

Από τους πιο απαιτητικούς και σύνθετους λεκέδες στα ρούχα είναι αυτός που προκαλείται από μαγιονέζα καθώς παρασκευάζεται από αυγά και λάδι. Έτσι, για τον καθαρίσει κανείς, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα δύο αυτά υλικά συγχρόνως.

Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες η διαδικασία αφαίρεσης, σύμφωνα με το lekedes, πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν ακολουθήσετε όμως, τα παρακάτω βήματα, θα απομακρύνετε τον λεκέ από μαγιονέζα στα ρούχα σας με μεγάλη επιτυχία.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε, όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα μαγιονέζας στα ρούχα. Εργαστείτε προσεκτικά για να μην προκαλέσετε κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στο ρούχο και για να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα.

Στη συνέχεια, ρίξτε μαγειρική σόδα ή καλαμποκάλευρο επάνω στον λεκέ. Αφήστε τα να παραμείνουν για 10 – 15 λεπτά και απλώστε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή ένα καθαριστικό λεκέδων για στεγνό καθάρισμα. Αφήστε το να παραμείνει για μερικά λεπτά.

Και αν ο λεκές δεν φεύγει, τι πρέπει να κάνουμε;

Έπειτα, αφαιρέστε το με ένα καθαρό πανί και ελέγξτε αν ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε ελαφρά τη λεκιασμένη περιοχή με υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων το οποίο είναι κατάλληλο για λιπαρούς λεκέδες.

Να ξεπλύνετε καλά τα ρούχα με κρύο νερό. Αν ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα παραμένει, ταμπονάρετε τον με ένα καθαρό πανί ποτισμένο με λευκό ξύδι. Μετά, να πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως στην υψηλότερη θερμοκρασία που αναφέρεται στην ετικέτα φροντίδας τους. Αφού ολοκληρωθεί το πλύσιμο, ας ελέγξετε αν ο λεκές από μαγιονέζα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως.

Αν δεν έχει συμβεί αυτό, επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Και πριν αφήσετε τα ρούχα να στεγνώσουν, βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί. Πάντως, ο λεκές από μαγιονέζα δεν είναι ο μόνος που θέλει προσοχή αφού δύσκολοι στην αφαίρεση είναι και οι λεκέδες από κρασί, λάδι και σάλτσες, κυρίως κόκκινη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments