Διεθνή

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η υπόθεση εξαφάνισης που συγκλόνισε – όσο λίγες – τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η υπόθεση εξαφάνισης που συγκλόνισε – όσο λίγες – τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Εξαφάνιση Μαντλίν: Yποθέσεις όπως αυτής της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν σοκάραν την υφήλιο. Υπόθεση που δεν είχε τέλος για τουλάχιστον 13 χρόνια, τώρα φαίνεται να βρίσκει απαντήσεις...

Μια υπόθεση εξαφάνισης που απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εδώ και πολλά χρόνια. Ένα στυγερό – όπως φάνηκε- έγκλημα που μετράει από το 2007. Ένα μικρό κορίτσι απήχθη μέσα από τη αγκαλιά των γονιών της και από τότε ένα μυστήριο πλανιέται γύρω από το όνομα της Μαντλίν ΜακΚαν. Μέχρι και σήμερα εν έτει 2020, συνταρακτικά στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια και όλοι ξέρουν, η Μαντλίν δεν είναι στη ζωή πια. Πριν λίγες μέρες το μυστήριο στην τραγική ιστορία λύθηκε, εν μέρει. Η Γερμανική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τη θεωρεί νεκρή την μικρή τότε, Μαντλίν ταυτοποιώντας μάλιστα έναν Γερμανό υπήκοο ως υπεύθυνο για την εξαφάνισή της.

Χαρακτηριστικός ήταν ο ζήλος που επέδειξαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το διεθνές ενδιαφέρον ήταν αμείωτο και η υπόθεση της Μαντλίν έγινε γρήγορα γνωστή και “πολυπαιγμένη”. Η αναφορά δε, στην εξαφάνισης της μικρής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, θύμιζε κάτι ανάλογο με τον ντόρο του θανάτου της Νταϊάνα. Εφημερίδες χαρακτήριζαν την εξαφάνιση της Μαντλίν ως “τη πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία”.Οι αποκαλύψεις για το πως ένα μικρό κορίτσι που με την ιστορία του έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο και μαρτύρησε στα χέρια του απαγωγέα της κόβουν την ανάσα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της σε ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Η μικρή Μαντλίν βρισκόταν σε διακοπές από το Ηνωμένο Βασίλειο με τους γονείς της, τα δύο ετών δίδυμα αδέλφια της και οικογενειακούς φίλους. Αυτή και τα δίδυμα παιδιά τοποθετήθηκαν για ύπνο στις 20:30 στο ισόγειο του διαμερίσματός τους στο θέρετρο, ενώ οι ΜακΚαν με τους φίλους τους δειπνούσαν στο εστιατόριο, 55 μέτρα μακριά. Οι γονείς έλεγχαν τα παιδιά τους όλο το βράδυ, μέχρι που η μητέρα της Μαντλίν ανακάλυψε στις 22:00 ότι λείπει.

Οι αρχές της Πορτογαλίας μετά από μερικές ημέρες κατέληξαν να πιστεύουν ότι η Μαντλίν είχε πεθάνει ως συνέπεια ενός ατυχήματος στο διαμέρισμα, και ότι οι γονείς της είχαν συγκαλύψει το συμβάν κατηγορώντας τους ως “‘ύποπτους”. Ωστόσο η κατηγορία άρθηκε όταν η Γενική Εισαγγελέας της Πορτογαλίας αρχειοθέτησε την υπόθεση τον Ιούλιο του 2008, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Γερμανός εισαγγελέας: O δράστης «την βίασε και την σκότωσε σχεδόν αμέσως»

Ο Γερμανός επιθεωρητής ενημέρωσε με επιστολή τους γονείς του κοριτσιού, ότι το παιδί τους είναι νεκρό, ενώ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μοιραστεί τα στοιχεία πουν συγκέντρωσε ούτε με τις πορτογαλικές αρχές, ούτε με τη Σκότλαντ Γιαρντ. Προηγούμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης «την βίασε και την σκότωσε σχεδόν αμέσως».

«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι σχετικά γρήγορα σκότωσε το κορίτσι, πιθανότατα την κακοποίησε και μετά την σκότωσε» αναφέρει ο Γερμανός επιθεωρητής. Σύμφωνα με τον Γερμανό εισαγγελέα Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος μίλησε στους Times το παιδί που δεν είχε συμπληρώσει καν τα 4 του χρόνια δεν έμεινε για πολύ ζωντανό μετά την απαγωγή του από τον Κριστιάν Μπρίκνερ. Όπως είπε: «Ο παιδόφιλος απήγαγε το παιδί, το κακοποίησε σεξουαλικά και το σκότωσε σχεδόν αμέσως». Ωστόσο, ο παιδόφιλος είναι υπεύθυνος για ακόμη μια εξαφάνιση.

«Δεν τη σκότωσα» υποστηρίζει ο παιδόφιλος

Ο δικηγόρος του Κρίστιαν Μπρούκνερ, του βασικού υπόπτου για την απαγωγή της Μαντλίν ΜακΚαν, είπε ότι ο πελάτης του «αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή» στην εξαφάνιση της μικρής Βρετανής, η οποία αγνοείται εδώ και πολλά χρόνια. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται την ώρα που βγαίνουν στο προσκήνιο φωτογραφίες από το εσωτερικό του τροχόσπιτου το οποίο είχε στην κατοχή του ο Γερμανός παιδόφιλος και πραγματικά σοκάρουν. Ο 43χρονος ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση της ανήλικης κοπέλας.

Υπήρξαν και άλλες «Μαντλίν» που έπεσαν στα χέρια του στυγερού παιδόφιλου

Ωστόσο, τα ευρήματα στο τροχόσπιτο με το οποίο φέρεται να πήγε οδικώς από τη Γερμανία στην Πορτογαλία το επίμαχο καλοκαίρι του 2007, αποδεικνύουν ότι υπήρξαν δυστυχώς, πολλές «Μαντλίν» που έπεσαν στα χέρια του παιδόφιλου. Η Αστυνομία βρήκε έξι στικ μνήμης με περισσότερα από 8.000 αρχεία, τα οποία περιέχουν κυρίως εικόνες και βίντεο κακοποίησης παιδιών. Ήταν θαμμένα σε μια σακούλα σε μια τρύπα στο έδαφος, κάτω από τον νεκρό του σκύλο.

Όπως τονίζει η Αστυνομία, είναι γνωστό ότι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ οδηγούσε ένα όχημα που ταιριάζει με την περιγραφή του το 2007, όταν η Μαντλίν εξαφανίστηκε από ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, πυροδοτώντας αυτό που μια εφημερίδα χαρακτήρισε ως την «πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία».

Βρέθηκαν κοριτσίστικα μαγιό

Κοριτσίστικα μαγιό και 8.000 αρχεία με κακοποιήσεις παιδιών βρέθηκαν στο τροχόσπιτο του Γερμανού παιδόφιλου Christian Brueckner. Ο δικηγόρος του Friedrich Fulscher είπε ότι ο πελάτης του αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της Μαντλίν, όπως μετέδωσε η Mirror. Η γερμανική αστυνομία βρήκε το τροχόσπιτο ενώ ερευνούσε την υπόθεση εξαφάνισης της 5χρονης Inga Gehricke -της γερμανίδας Μαντλίν- το 2016. Το Speigel TV μετέδωσε ότι μέσα βρέθηκαν πολλά παιδικά μαγιό, κυρίως κοριτσίστικα.

Ένας πρώην οδηγός ασθενοφόρου, ονόματι Dieter, η κόρη του οποίου ήξερε τον παιδόφιλο και ο ίδιος είχε βρεθεί στο τροχόσπιτο είπε: « Κοίταξα μέσα και τον ρώτησα “τι κάνεις στην Πορτογαλία, τι δουλειά κάνεις;”. Μου απάντησε “έχω μια επιχείρηση, μεταφέρω κάνναβη στο τροχόσπιτό μου. Μπορώ να μεταφέρω ναρκωτικά και παιδιά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να το βρει, κανείς δεν μπορεί να με πιάσει”».

H αληθινή ιστορία της εξαφάνισης από ξένο μέσο:

Η εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν, απασχολεί μέχρι και σήμερα – Τι συνέβη: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments