Πολιτική

Μπακογιάννης Μεγάλος Περίπατος: Προχωράμε στην Πανεπιστημίου

Μπακογιάννης Μεγάλος Περίπατος: Προχωράμε στην Πανεπιστημίου
Μπακογιάννης Μεγάλος Περίπατος: Όπως ανέφερε ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, η όλη διαδικασία προχωρά με την ανάπλαση της Πανεπιστημίου η οποία θα περιλαμβάνει δέντρα, πράσινο και νερό.

Για τον «Μεγάλο Περίπατο» μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, την Πέμπτη (18 Ιουνίου).

Όπως ανέφερε ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (από το 2014 μέχρι και το 2019), η όλη διαδικασία προχωρά με την ανάπλαση της Πανεπιστημίου. Θα περιλαμβάνει δέντρα, πράσινο και νερό, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Γιατί αγοράστηκαν παγκάκια χιλιάδων ευρώ;

Και ήταν φυσικό να αναφερθεί και στα κυκλοφοριακά προβλήματα των τελευταίων ημερών. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, «δεν υπάρχει καλό timing για μια τέτοια αλλαγή. Οποιαδήποτε στιγμή θα είχαμε ταλαιπωρία», σημειώνοντας ότι οι παρούσες ρυθμίσεις είναι προσωρινές σχετικά με τον «Μεγάλο Περίπατο». Και επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ μια φράση που ξεχώρισε είναι η εξής: «Και εγώ θα βλαστημούσα τον δήμαρχο».

«Κάναμε διαβούλευση στην πράξη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων στην εκπομπή «Αταίριαστοι», απαντώντας στην ερώτηση για τον λόγο που προχώρησαν τόσο γρήγορα στην υλοποίηση του έργου. Πάντως, για τα παγκάκια που κόστισαν 5.700 απάντησε ότι θα έχουν βάρος 1 τόνου για να μην τα σπάνε και θα έχουν αντι-γκράφιτι προστασία.

«Έχουμε μελέτη από συγκοινωνιολόγους από το Μετσόβιο. Ακολουθούμε το παράδειγμα όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ένα τέτοιο έργο πρέπει να το δοκιμάσεις πιλοτικά για να περάσεις στην πράξη. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη μελέτη, αλλά πριν προχωρήσουμε, θέλουμε να έχουμε διαβούλευση στην πράξη με τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με το εμπορικό τρίγωνο του κέντρου;

Όταν ρωτήθηκε και σχετικά με τον κίνδυνο «γκετοποίησης» περιοχών του κέντρου, σημείωσε ότι το έργο πρέπει να περιφρουρηθεί, όπως συμβαίνει τώρα και στην Ομόνοια και αντέταξε την περίπτωση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Ερμού. Σε ό,τι αφορά στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου, τόνισε ότι «δεν μιλάμε για κλείσιμο. Θέλουμε να το αναβαθμίσουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο  φιλικό, φιλόξενο, ασφαλές».

Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε τη διέλευση χωρίς λόγο και αιτία». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αν θέλετε να έρθετε με το αυτοκίνητο σας να ψωνίσετε στο κέντρο, μπορείτε. Ωστόσο, αν ξεκινησετε για παράδειγμα από την Κηφισιά για να πάτε στο Φάληρο, μην περάσετε από το κέντρο». Τέλος, σχετικά με το κόστος του αστικού εξοπλισμού, για το οποίο δέχεται κριτική τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι η κατασκευή είναι τέτοια ώστε να μην γίνουν «πολεμοφόδια» και να μην είναι για πέταμα σε 1 – 2 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments