Αθλητισμός

Super League: Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης νέος πρόεδρος

Super League: Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης νέος πρόεδρος
Super League: Mε ψήφους 8-5 και 1 λευκό o Λεωνίδας Μπουτσικάρης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Λίγκας.

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης εξελέγη πρόεδρος της Super League, παίρνοντας τα ηνία του Συνεταιρισμού από τον Μηνά Λυσάνδρου, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αναπληρώτρια πρόεδρος παρέμεινε η Κάτια Κοξένογλου. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλαβε οκτώ ψήφους από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Βόλο, ΟΦΗ και Λαμία.

Ο έτερος υποψήφιος, Αλέξης Κούγιας, πήρε πέντε ψήφους. Συγκεκριμένα τον ψήφισαν ΑΕΛ, Ολυμπιακός, Άρης, Πανιώνιος και Ατρόμητος. Λευκό ψήφισε ο Αστέρας Τρίπολης. Νωρίτερα και με σχεδόν πανομοιότυπο αποτέλεσμα (8-6, καθώς ο Αστέρας στην περίπτωση αυτή συντάχθηκε με τους «πέντε»), απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για αναβολή των αρχαιρεσιών.

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Super League:

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εκ των βασικών συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου από τη μέρα που ο δεύτερος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο και το “τριφύλλι”. Συμμετείχε στο εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και, μάλιστα, δημοσιεύματα της εποχής τον έφερναν στο ρόλο του μέλους της εφορευτικής επιτροπής στις πρώτες εκλογές του εν λόγω σχήματος το 2012.

Τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του Γιάννη Αλαφούζου με την «πράσινη» ΠΑΕ η ενασχόλησή του αφορούσε κυρίως τις νομικές υποθέσεις της εταιρείας ως συνεργάτης της Αθηνάς Μπαλωμένου. Η παραίτηση της κ. Μπαλωμένου τον Σεπτέμβριο του 2017 έφερε τον κ. Μπουτσικάρη στη θέση του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του “τριφυλλιού”, ενώ στο μεταξύ είχε ήδη αρχίσει και η επαφή με τα δρώμενα και σε παραγοντικό επίπεδο, αφού ήταν τακτικές οι συμμετοχές του στα συμβούλια της Super League δίπλα στον εκάστοτε εκπρόσωπο του συλλόγου.

Η ανέλιξή του στην ιεραρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια. Μονιμοποιήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας στον Συνεταιρισμό, ενώ συνδράμει και με τη νομική εμπειρία του όποτε χρειαστεί. Αν και σχετικά νέος ποδοσφαιρικός παράγοντας, στα θετικά του συγκαταλέγεται η τεχνοκρατική του αντίληψη, η εμπειρία του ως νομικός, ενώ θεωρείται συναινετικός και ήπιων τόνων. Πλέον, από σήμερα αναλαμβάνει το “τιμόνι” της Super League παίρνοντάς το από τον Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και Διευθύνοντα Σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες της Ένωσης, Μηνά Λυσάνδρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments