Ελλάδα

Νεκρός οικοδόμος Ξάνθη: 47χρονος καταπλακώθηκε από καλούπι μπετόν

Νεκρός οικοδόμος Ξάνθη: 47χρονος καταπλακώθηκε από καλούπι μπετόν
Νεκρός οικοδόμος Ξάνθη: Άλλος ένας νεκρός εργάτης στον χώρο της δουλειάς του. 47χρονος καταπλακώθηκε από καλούπι μπετόν στο έργο του υπό κατασκευή οδικού άξονα Ξάνθης – Εχίνου – ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Ένας ακόμα εργάτης έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να βγάλει το μεροκάματο σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, 47χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του ενώ δούλευε στο έργο του υπό κατασκευή οδικού άξονα Ξάνθης – Εχίνου – ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας, που ήταν από το χωριό Κένταυρος, καταπλακώθηκε από καλούπι μπετόν, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, εκτός από τον 47χρονο οικοδόμο άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής. Ανήσυχοι είναι οι συνάδελφοί τους, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες για εντατικοποίηση της δουλειάς, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Να τονιστεί ότι πριν έξι μήνες σημειώθηκε στο συγκεκριμένο εργοτάξιο και νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 23χρονος, ενώ στις αρχές Ιουνίου ακόμη ένας εργάτης έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) στο Πετροχώρι της Ξάνθης. «Επείγει η στελέχωση όλων των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επιθεωρητές ασφαλείας. Δυστυχώς, οι έλεγχοι γίνονται κάθε φορά κατόπιν εορτής», δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης.

Τι αναφέρουν οι καταγγελίες

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΜΕ Ξάνθης με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο και την άμεση στήριξη της οικογένειας που θρηνεί τον 47χρονο οικοδόμο.

«Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δουλεύουν ανά δεύτερη εβδομάδα και Σάββατο, αλλά και καθημερινά υπερωρίες 1 με 2 ώρες, στις οποίες οι εργαζόμενοι εξαντλημένοι εξαναγκάζονται να συμπληρώσουν τα πενιχρά τους μεροκάματα», αναφέρει η καταγγελία του ΠΑΜΕ.

«Επίσης σημαντικό θέμα συζήτησης η ύπαρξη σε καθημερινή βάση τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας, που δίνει παρουσία μία φορά την εβδομάδα κι όχι καθημερινά, η εκπαίδευση του προσωπικού ανάλογα με την επικινδυνότητα του έργου και της εργασίας, τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας». Το συγκεκριμένο εργοτάξιο τείνει να εξελιχθεί σε «σφαγείο» για τους εργαζόμενους οικοδόμους», τονίζει, ανάμεσα σε άλλα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης με αφορμή τον νέο θάνατο στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments