Ελλάδα

Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός πιλότος σε τροχαίο στα Χανιά

Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός πιλότος σε τροχαίο στα Χανιά
Πολεμική Αεροπορία: Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πολεμική Αεροπορία μετά τον απροσδόκητο χαμό πιλότου της σε τροχαίο στην Κρήτη. Ο 33χρονος είχε περισσότερες από 500 ώρες πτήσεις.

Μαύρη ημέρα η σημερινή για την Πολεμική Αεροπορία και το νησί της Κρήτης. Ο μακάβριος θάνατος του Υποσμηναγού (Ι), Μανώλη Γαρεφαλάκη, σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Πέμπτης στα Χανιά έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Ο 33χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγούσε την μηχανή του μεγάλου κυβισμού, κινούνταν στο ρεύμα της λεωφόρου Σούδας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε φράχτη.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς ο Μανώλης ήταν νεκρός. Μάλιστα, οι φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος καταδεικνύουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Η είδηση του θανάτου του, όπως είναι φυσικό, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, τους συγγενείς και του φίλους του, οι οποίοι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν μια για πάντα το αγαπημένο τους πρόσωπο. Βαρύ είναι το πένθος και για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο Μανώλης, με καταγωγή από το Ηράκλειο, ήταν πιλότος στην 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας. Συγκεκριμένα, ο Υποσμηναγός ήταν Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Είχε περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16 και αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Τραγική ειρωνεία είναι πως αυτές τις μέρες ο αδικοχαμένος Υποσμηναγός, στο πλαίσιο άσκησης, είχε πετάξει με F-16 στο Καστέλι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέταξε χαμηλά κοντά στο σπίτι του για να «χαιρετίσει» τους δικούς του. Λίγες ώρες πριν το μοιραίο τροχαίο στη λεωφόρο Σούδας, είχε πετάξει για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά. Με την είδηση του θανάτου του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με μηνύματα από τους φίλους του που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments