Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή για τον Μάιο – Ποιους αφορά και πότε θα γίνει

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή για τον Μάιο – Ποιους αφορά και πότε θα γίνει
Επίδομα 534 ευρώ: Το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται σε νέα πληρωμή για τον μήνα Μάιο με στόχο να γίνουν οι πληρωμές σύντομα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι που τέθηκαν σε παράταση αναστολής τον μήνα Μάιο φαίνεται πως δεν πληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα (15 Ιουνίου) το ποσό της ειδικής αποζημίωσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το υπουργείο Εργασίας να προσανατολίζεται στη διεξαγωγή νέας πληρωμής για την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Και μάλιστα, ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές την επόμενη εβδομάδα.

Γιατί κάποιοι δεν έλαβαν το επίδομα ειδικού σκοπού;

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η Εφημερίδα «Έθνος» για τους εργαζόμενους που δεν έλαβαν το επίδομα ειδικού σκοπού, ως βασικές αιτίες για την αστοχία αυτή περιγράφονται λάθη που εντοπίστηκαν στις αιτήσεις / υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών οι οποίες υποβλήθηκαν στο σύστημα «Εργάνη» ή και λάθη στους αριθμούς ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.

Πρέπει να κάνουν εκ νέου δηλώσεις εκείνοι που δεν πήραν το επίδομα;

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, στόχος είναι τώρα να πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε μετά τους απαραίτητους επανελέγχους να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση στους δικαιούχους. Για τον περασμένο μήνα, δηλαδή τον Μάιο, η ειδική αποζημίωση ανέρχεται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής και έως 534 ευρώ για 30 ημέρες.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως οι μισθωτοί που πρέπει να πληρωθούν, εφόσον δεν τους καταβλήθηκε το ποσό των 534 ευρώ, όπως έπρεπε, φέρεται να έχουν εντοπιστεί από το σύστημα και δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου δηλώσεις.

Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ και τον Ιούνιο

Σε παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και τον Ιούνιο αναμένεται να προχωρήσουν χιλιάδες επιχειρήσεις από τους πληττόμενους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, όπως αναφέρει το skai.

Οι επιχειρήσεις  που θα παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων τους, θα πρέπει να υποβάλλουν από την 1η μέχρι και την 7η Ιουλίου στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τη σχετική αίτηση. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, αλλά κι εκείνοι που έχουν εποχική απασχόληση και δεν επαναπροσλήφθηκαν, δικαιούνται να λάβουν για τον τρέχοντα μήνα την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους μέχρι 534 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments