Ελλάδα

Γιατρός μαϊμού: Υποσχόταν θεραπεία για τον καρκίνο με μαντζούνια [vid]

Γιατρός μαϊμού: Υποσχόταν θεραπεία για τον καρκίνο με μαντζούνια [vid]
Γιατρός μαϊμού: Τσουκνίδα, θυμάρι, βαλσαμόλαδο και φαρμακευτική κάνναβη φέρεται πως έδινε ο κατηγορούμενος στους ασθενείς ενώ τους έλεγε, ότι τα βότανα τα μάζευε μόνος του.

Είναι συγκλονιστικές οι νέες αποκαλύψεις που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο 47χρονος γιατρός μαϊμού, ο οποίος παρίστανε τον καταξιωμένο επιστήμονα εξαπατώντας ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μέθοδοι που πρότεινε σε ασθενείς, ως θεραπεία, αποδείχθηκαν καταστροφικές, αφού εξαιτίας αυτών τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους. Η τελευταία αποκάλυψη θέλει τον γιατρό – μαϊμού να προμήθευε τα θύματα του με τσουκνίδα, θυμάρι, βαλσαμόλαδο και φαρμακευτική κάνναβη.

Έλεγε πως μάζευε μόνος του τα μαντζούνια

Απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος εμφανίστηκε ο ψευτογιατρός όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ήταν, μάλιστα, τόσο σίγουρος για την καλοσχεδιασμένη δράση του που θεωρούσε πως θα κατηγορηθεί μόνο για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και όχι για ανθρωποκτονίες. «Βοηθάω κόσμο. Όόποιος δεν έχει χρήματα, του δίνω τα βότανα δωρεάν και τα πληρώνω εγώ. Όταν μετά βρει τα λεφτά, μου τα δίνει πίσω», ανέφερε ο 47χρονος στους αστυνομικούς.

Υποστήριζε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ότι αυτά τα μαντζούνια θεραπεύουν τον καρκίνο. Μάλιστα, σε τρεις «ασθενείς του» στον Βόλο είπε ότι μάζευε ο ίδιος τα βότανα. Όπως προτάσσουν τα θύματά του, ο ψευτογιατρός, εκτός από τα βότανα, τους έδινε και ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με βιταμίνες και υγρά διαλύματα, ενώ σε μοναστήρια της Αττικής μοίραζε κρέμες για κάθε δερματολογικό πρόβλημα.

Γυναίκα έδωσε στον ψευτογιατρό 30.000 ευρώ

Επίσης, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει μία από τις καταγγελίες συγγενών θυμάτων για τη δράση του. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (19 Ιουνίου) μια γυναίκα από τον Βόλο επικοινώνησε με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει τον 47χρονο, καθώς εκείνος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αναλάβει να «θεραπεύσει» ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο είχε καρκίνο. Ο 47χρονος ψευτογιατρός ισχυρίστηκε στην οικογένεια του καρκινοπαθούς, ο οποίος πλέον δεν είναι στη ζωή, ότι μπορεί να τον «θεραπεύσει» και για αυτό η γυναίκα αυτή, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, έδωσε στον ψευτογιατρό 30.000 ευρώ!

Οι Αρχές θα δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του

Σύμφωνα με ό,τι είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, είναι διατεθειμένη να καταθέσει στις Αρχές και να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για τη δράση του 47χρονου. Η ίδια, όπως ανέφερε στην επικοινωνία της με τους αρμόδιους, μπορεί να μιλήσει για τις επισκέψεις που έκανε ο ψευτογιατρός στον Βόλο αλλά και τι της απάντησε εκείνος όταν ο συγγενής της δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Επίσης, 5 ακόμαε άτομα έχουν έρθει σε επικοινωνία με την Ασφάλεια Αττικής και έχουν μιλήσει για τη δράση κάποιων ψευτογιατρών, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι πρόκειται για τον 47χρονο που συστηνόταν ως «Νίκος Κόντος». Για αυτό και οι Αρχές θα δημοσιοποιήσουν σύντομα τα στοιχεία του, προκειμένου όσοι πολίτες ξέρουν κάτι για εκείνον να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Πολλά τα πρόσωπα του γιατρού 

Ο 47χρονος συστηνόταν με το όνομα «Νίκος Κόντος», αναλόγως, όμως, με ποιον μιλούσε, επέλεγε και την ιδιότητα που θα χρησιμοποιούσε. Κάποιες φορές παρουσιαζόταν ως ογκολόγος, άλλες φορές ως ερευνητής ιατρικού κέντρου στην Ελβετία, συστηνόταν ακόμη και ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ως στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, καθώς και ως μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία.

«Ήθελα να δω το βιογραφικό του και δεν υπήρχε πουθενά. Δεν υπήρχε ούτε ιατρείο στην Αθήνα με έδρα. Χειρουργούσε στην Ελβετία και στην Αμερική και πηγαινοερχόταν στην Ελβετία και την Ελλάδα», ανέφερε στο OPEN TV ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιατρός υποσχόταν ότι με τα σκευάσματα που θα έδινε στους ασθενείς, θα τους προσέφερε πλήρη ίαση και για αυτό «ψάρευε» τα θύματά του εκεί που υπήρχε πόνος, δηλαδή κυρίως σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και σε μοναστήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments