Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Συνεχίζονται οι εξετάσεις με τα μαθήματα ειδικότητας

Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Συνεχίζονται οι εξετάσεις με τα μαθήματα ειδικότητας
Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, με τη  διεξαγωγή των εξετάσεων να συνεχίζεται κανονικά.

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους πανελληνίων των ΕΠΑΛ, με τα μαθήματα ειδικότητας να παίρνουν σειρά σήμερα Σάββατο (20 Ιουνίου).

Οι ημερομηνίες από τις 20/6 έως και τις 30/6 αντιστοιχούν στο χρονικό πλαίσιο που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα αυτά. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Στοιχεία Μηχανών, Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής θεωρίας και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Πρέπει να τηρούνται και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Εξαίρεση, αποτελεί το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Το δεύτερο και τελευταίο μάθημα Γενικής Παιδείας, στο οποίο εξετάστηκαν, ήταν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (Άλγεβρα). Παράλληλα, αυξημένα είναι τα μέτρα προστασίας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Ακόμα, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης εξέτασης, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
  • Δελτίο Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι).
  • Τρία στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα.
  • Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται.
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
  • Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Η πιο αποδοτική συμβουλή προκειμένου να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος είναι να διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα. Αφού απαντήσουμε λοιπόν, κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments