Διεθνή

Νέα δολοφονία ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 18χρονο πυροβολώντας τον 7 φορές [vid]

Νέα δολοφονία ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 18χρονο πυροβολώντας τον 7 φορές [vid]
Νέα δολοφονία ΗΠΑ: Το πιο πρόσφατο έγκλημα που διεπράχθη από αστυνομικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προκαλείς την οργή τόσο των συγγενών του όσο και των συμπολιτών του.

Μια νέα δολοφονία καταγράφηκε στις ΗΠΑ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα και σκότωσαν έναν 18χρονο.

Φαίνεται πως η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι εκτός ελέγχου ενώ τελευταίο θύμα της αστυνομικής βίας και των ρατσιστικών θέσεων είναι το νεαρό αγόρι που πέθανε αφού δέχθηκε 7 σφαίρες πισώπλατα.

Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι κρατούσε όπλο ο 18χρονος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα ξένα δίκτυα ενημέρωσης, το έγκλημά του ήταν ότι έτρεξε πεζός ενώ του ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Η δολοφονία έγινε κοντά στη λεωφόρο Redondo Beach. Σύμφωνα με ό,τι κατατέθηκε στις μαρτυρίες των αστυνομικών, ο 18χρονος κρατούσε όπλο και μόλις τους είδε άρχισε να τρέχει.

Από την άλλη, η οικογένεια του και ο εργοδότης του ανέφεραν ότι ο νεαρός είναι απόλυτα λογικό να έχει όπλο, μιας και δουλεύει ως σεκιούριτι, αλλά τόνιζαν ότι αποκλείεται να πυροβόλησε ο ίδιος. Το γεγονός ότι έτρεξε το αποδίδουν στον φόβο του για το τι θα επακολουθούσε. Και τελικά, δυστυχώς συνέβη το χειρότερο.

Συνεχίζονται οι πορείες

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορείες σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ την Παρασκευή (19 Ιουνίου) με την ευκαιρία της 19ης Ιουνίου, ημέρα που γιορτάζεται στη χώρα η κατάργηση της δουλείας, με τις εκδηλώσεις φέτος να πραγματοποιούνται σε πιο τεταμένο κλίμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, έπειτα από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις αφού ένας λευκός αστυνομικός κράτησε το γόνατό του πάνω στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους από την Ατλάντα ως το Όκλαντ της Καλιφόρνιας για να τιμήσουν την 19η Ιουνίου και να ζητήσουν φυλετική δικαιοσύνη.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα που καταδικάζει τον συστημικό ρατσισμό

Ψήφισμα που καταδικάζει τον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, έπειτα από μια ιστορική συνεδρίαση και μετά την απόσυρση αναφοράς που στοχοθετούσε ειδικά τις ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όργανο του ΟΗΕ με έδρα τη Γενεύη, από το οποίο αποσύρθηκε η Ουάσινγκτον το 2018, ενέκρινε το ψήφισμα, που κατέθεσαν αφρικανικές χώρες στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης που διεξήχθη μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας και τις μαζικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments