Ελλάδα

Drones από Ισραήλ: Σε λίγες εβδομάδες αναμένονται τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Drones από Ισραήλ: Σε λίγες εβδομάδες αναμένονται τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Drones από Ισραήλ: Τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένονται σε λίγες εβδομάδες στο Αιγαίο. Προορίζονται για τη φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων

Τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ αναμένονται σε λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα. Έδρα τους θα έχουν ένα σημείο στο Αιγαίο. Τα drones τύπου Heron τα νοίκιασε η Ελλάδα από το Ισραήλ με τη μέθοδο του leasing και με προοπτική ανανέωσης της σύμβασης για άλλα τρία χρόνια, όπως αναφέρει το in.gr.

Για την εγκατάσταση των ισραηλινών drones θα προηγηθεί η εκπαίδευση του προσωπικού καθ΄ότι ο χειρισμός τους και η τεχνική τους υποστήριξη θα γίνεται αποκλειστικά από Ελληνες και τα δεδομένα που θα παρέχουν θα είναι μόνον για ελληνική αμυντική και επιχειρησιακή χρήση. Εξυπακούεται ότι για να είναι πλήρως επιχειρησιακά έτοιμα θα περάσει ικανός χρόνος για εκπαίδευση.

Θεωρούνται ιδανικά για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας

Τα ισραηλινής κατασκευής drones που ενοικιάζει η χώρα μας θεωρούνται ιδανικά για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας,. Είναι αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση έως και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους σε ύψος 40.000 πόδια, φέρουν ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, κάμερες και ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ένα πακέτο «τεχνικής νοημοσύνης».

Εφοδιασμένα με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, τα Heron, κατά τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέρουν ισχυρή επιχειρησιακή αντοχή σε ένα ευρύ πεδίο αποστολών, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και η διάσωση καθώς και η διαχείριση καταστροφών.

Οι εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας

Την ίδια ώρα η εξαγγελία που έκανε προ εξαμήνου ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για την κατασκευή ενός εθνικού UAV φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά. Την Τετάρτη ο υπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αρχίσει η ελληνική σχεδίαση και παραγωγή με την στήριξη της ΕΕ του πρώτου «εθνικού drone» για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Με δυο λόγια θα χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα για την κατασκευή ενός εθνικού drone.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρεται συχνά στην περαιτέρω ενίσχυση του ευρωπαϊκού προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης που αξιοποιεί την χώρα μας και ενισχύει την εθνική άμυνα. Μ΄ένα κονδύλι 27 εκατ. ευρώ η ΕΕ ενισχύει οικονομικά την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής τεχνολογίας και βιομηχανίας. Και τούτο επειδή λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες προκλήσεις και το ασταθές πολιτικό τοπίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments