Οικονομία

Αναδρομικά: Τότε θα γίνει η πληρωμή τους

Αναδρομικά: Τότε θα γίνει η πληρωμή τους
Αναδρομικά: Στις 9 Ιουλίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή σε 250.000 δικαιούχους επικουρικών.

Την πληρωμή στις 9 Ιουλίου αναδρομικών 8 μηνών σε 250.000 συνταξιούχους που «δικαιούνται τα επικουρικά που είχε κόψει ο νόμος Κατρούγκαλου» ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάνης Βρούτσης. «Το πακέτο που θα δώσουμε για τα αναδρομικά των επικουρικών είναι περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ. Είναι προγραμματισμένες πληρωμές στον κοινωνικό προϋπολογισμό του υπ. Εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και τόνισε:

“Η πληρωμή του Ιουλίου είναι πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε συζητήσει”.

Όπως είπε, επίσης, τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει αποκάτασταση της αδικίας για τους συνταξιούχους εργαζόμενους με καταβολή αναδρομικών από την 1η Μαρτίου και μετά ενώ για τον μήνα Οκτώβριο θα υπάρξει η πληρωμή 12 μηνών αναδρομικά για την κύρια σύνταξη. Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κρίσιμο» για το ασφαλιστικό τον Ιούλιο καθώς όπως είπε «μέσα στον μήνα αυτό θα γίνει η μεγάλη εφαρμογή της υλοποίησης του ψηφιακού συστήματος ΑΤΛΑΣ για την έκδοση συντάξεων ενώ στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση ήδη 850 συντάξεις με το ψηφιακό σύστημα ΑΤΛΑΣ έχουν εκδοθεί αλλά δεν έχουν ακόμα καταβληθεί για τον εντοπισμό κάποιου λάθους. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως την Παρασκευή θα πληρωθούν 7000 εργαζόμενοι που είχαν λάθη στις αιτήσεις τους για τα 534 ευρώ και πως θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε επιχειρήσεις και λογιστές να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ερωτηθείς για την καταβολή του Δώρου Πάσχα, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι, έως τις 30 Ιουνίου, θα καταβληθεί στους εργαζόμενους, με τη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού. Όσον αφορά στην πληρωμή προς τις επιχειρήσεις – εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα κατά το μέρος που βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι αυτή θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Αναφορικά με την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι περίπου 526.000 εργαζόμενοι την έχουν ήδη λάβει στην αναλογική βάση του χρόνου που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι 7.000 από τους 526.000 δεν έλαβαν τα χρήματα.

Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη εξ υπαιτιότητας κατά βάση του εργοδότη τους – στη συντριπτική πλειονότητα – που έδωσαν λάθος στοιχεία. «Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις με λάθος στοιχεία και από τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, θα καταβληθούν και σε αυτούς τα χρήματα που δικαιούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments