Πολιτική

Λευτέρης Κρέτσος: Τα ποσά σε εφημερίδες για δημοσίευση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Λευτέρης Κρέτσος: Τα ποσά σε εφημερίδες για δημοσίευση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Λευτέρης Κρέτσος: Με ανάρτησή του στο twitter o πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αποκάλυψε τα χρήματα που δόθηκαν.

Μια λίστα με σχεδόν όλες τις μεγάλες αλλά και μικρές εφημερίδες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οποία φαίνονται όλα τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης αυτά για την καταχώρηση του τελικού κειμένου της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κρέτσος ο οποίος θέλησε να δείξει ότι αν ένας υπουργός θέλει τότε μπορεί, παρουσίασε τα χρηματικά ποσά που είχαν δοθεί ενώ ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα να πράξει το ίδιο. Να δώσει δηλαδή στη δημοσιότητα τη λίστα με όλα τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία πήραν χρήματα για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” η οποία ήταν για την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα έγραψε στο twitter του: “ι υπηρεσίες του Υπουργείου ζήτησαν (Ίαν. 2019) από τις εφημερίδες ποσο κοστολογούν την καταχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών SOS: Μόνο το τελικό κείμενο Συμφωνίας.

Οι εφημερίδες ανταποκρίθηκαν κ ιδού τα ποσά που δόθηκαν. Ας κάνει το ίδιο και ο κ. Πέτσας να μην υπάρχουν σκιές”.  Είναι από τις λίγες φορές που ένας υπουργός βγάζει στη δημοσιότητα λίστα με κρατικό χρήμα και τους αποδέκτες του, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εφημερίδες, άλλες με μεγάλη κυκλοφορία, άλλες πιο μικρής κυκλοφορίας. Σίγουρα την κίνηση αυτή του κ. Λευτέρη Κρέτσου δεν την περίμενε κανείς και τώρα αναμένεται να δούμε εάν ο κ. Στέλιος Πέτσας θα ανταποκριθεί στο αίτημα του κ. Κρέτσου.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Κρέτσος έχει εργαστεί ως ακαδημαϊκός στη Βρετανία διδάσκοντας εργασιακές σχέσεις και διοίκηση προσωπικού στο Aberdeen, στο Coventry και στο Λονδίνο Το 2015 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ από το 2016 έως το 2017 ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2016 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και στις 14 Ιουνίου του 2019 υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, θέσεις που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments