Ειδήσεις

Καθηγητής μικροβιολογίας: «Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε»

Καθηγητής μικροβιολογίας: «Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε»
Καθηγητής μικροβιολογίας: Στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε ο καθηγητής καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

“Στην Ελλάδα θα την πάθουμε με τον κορωνοϊό από πάρτι” σημείωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, εξέφρασε την ανησυχία του για την εμφάνιση κρουσμάτων σε περιοχές που ήταν εκτός του χάρτη της πανδημίας, όπως η Θεσπρωτία. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στις εικόνες συνωστισμού σε πάρτι.

«Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε» ανέφερε. Ο καθηγητής παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, ωστόσο αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αποφεύγονται αχρείαστες συναθροίσεις όπως τα πάρτι. Υπενθύμισε, μάλιστα, το παράδειγμα της Γερμανίας όπου το R0 έχει ξεπεράσει το δύο, επειδή υπάρχουν πολλές μικροεστίες διασποράς του ιού. Ακόμη, είπε ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί.

«Η Θεσπρωτία δεν ήταν στον χάρτη της πανδημίας, όμως ξαφνικά βρέθηκε. Γι’ αυτό, αν κάποιος νιώθει ότι μπορεί να είναι άρρωστος, ας αποταθεί στο σύστημα υγείας. Όποιος έχει γρίπη, ας πούμε ότι έχει κορωνοϊό μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το παιχνίδι παίζεται στη γρήγορη διάγνωση» τόνισε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των ασυμπτωματικών ασθενών, καθώς, όπως εξήγησε “η διαφορά της COVID-19 με τον SARS είναι πως ο SARS μεταδιδόταν μόνο από τους συμπτωματικούς κι άρα ήταν πιο εύκολο να απομονωθούν και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα”.

Συναγερμός από τα επτά κρούσματα στην Παραμυθιά:

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρίσκονται το υπουργείο Υγείας και οι λοιμωξιολόγοι για τα τουλάχιστον 7 κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται για δύο αδελφές, μια 52χρονη και μια 59χρονη, από την Παραμυθιά. Μάλιστα, η πρώτη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών. Λόγω αυτών, τα σχολεία θα είναι κλειστά. Επίσης, έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρη Μαυρογιώργου, σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Σημειώνεται, πως το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων. Με οδηγίες του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάν,η και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά σήμερα, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments