Ελλάδα

Mαγιορκίνης κορωνοϊός: Δεύτερο κύμα της πανδημίας ακόμη και εντός του καλοκαιριού

Mαγιορκίνης κορωνοϊός: Δεύτερο κύμα της πανδημίας ακόμη και εντός του καλοκαιριού
Mαγιορκίνης κορωνοϊός: Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν αποκλείει το σενάριο μιας δεύτερης πανδημίας στη χώρα μας στην "καρδιά" του καλοκαιριού, ενώ κάνει λόγο και για τη στρατηγική του ΕΟΔΥ και τα τεστ στην Ελλάδα.

Όσο ο φονικός ιός παραμονεύει απειλητικά δίπλα μας, οι ειδικοί μας ενημερώνουν κρούοντας συγχρόνως “καμπανάκι” κινδύνου. Ειδικότερα, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το επικείμενο δεύτερα κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, νωρίτερα δηλαδή από ότι έλεγαν οι αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών, και αυτό εξαρτάται πάντα από το πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τους πολίτες. «Πράγματι υπάρχει μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων αυτό το διάστημα. Αν συνεχιστεί αυτή η χαλάρωση, αυξάνεται η πιθανότητα έλευσης δεύτερου κύματος κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό εντός του καλοκαιριού.

Αναφορικά με τη στρατηγική του ΕΟΔΥ για τα τεστ ανά την Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι «σκοπός είναι η πρόληψη ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού»

Παράλληλα όσον αφορά στην περίπτωση της Ξάνθης, εξήγησε ότι πραγματοποιούνται μαζικά τεστ για κορονοϊό στην περιοχή, λόγω των θανάτων που καταγράφηκαν. «Σε καμία άλλη περιοχή δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός θανάτων σε λίγες μέρες. Δεν γίνεται μια περιοχή να είναι γεμάτη κρούσματα και να μην έχει θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτεταμένη η επιδημία στην περιοχή. Αυτό που βλέπουμε στην Ξάνθη, είναι έλευση δεύτερου κύματος κορονοϊού, αλλά σε τοπικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 21 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.287 κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ: 

«Σήμερα ανακοινώνουμε 21 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3287, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

  • 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
  • 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments