Ελλάδα

Καθηγητής Γώγος κορωνοϊός: Εντείνεται η ανησυχία με τα περιστατικά σε Ξάνθη, Θεσπρωτία και κλειστές δομές

Καθηγητής Γώγος κορωνοϊός: Εντείνεται η ανησυχία με τα περιστατικά σε Ξάνθη, Θεσπρωτία και κλειστές δομές
Καθηγητής Γώγος κορωνοϊός: Ο καθηγητής Ιατρικής συνιστά προσοχή - «Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας» τονίζει.

Ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Σήμερα” αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του κορωνοιού στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να διαστάσει να εκφράσει την ανησυχία του για τα περιστατικά που εντοπίστηκαν σε Ξάνθη, Θεσπρωτία αλλά και κλειστές δομές όπως τις φυλακές. «Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν, εντείνοντας ακόμη παραπάνω την ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Γώγος εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και το να κοιτάμε μόνο τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας που παραμένουν ακόμα σε καλό επίπεδο και να καθησυχαζόμαστε με βάση αυτό δεν είναι σωστό γιατί είμαστε ένα κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ. Παράλληλα ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύριο κρούσματα και πως χώρες που είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα όπως η Γερμανία τονίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος.

Επιπλέον ο κ. Γώγος επισημαίνει πως τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν αλλά και να τηρούνται καθώς και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στο έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα οι  προβλεπόμενες αποστάσεις  τονίζοντας συγχρόνως πως το κύμα του ιού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη διότι κυκλοφορεί ακόμα και πως εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τα μέτρα χαλάρωσης και από όλα όσα τον χαρακτηρίζουν. Δεν εξαφανίζεται. Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει, σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό» – Υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις

Επισημαίνεται δε ότι ο καθηγητής τόνισε πως οι προειδοποιητικές βολές για την χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό «άκουσμα», ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ο ιός υπάρχει και σε δομές και σε πόλεις αλλά υπάρχουν και σε κοινότητες π.χ την Θεσπρωτία που δεν υπήρχε κάποια δομή εκεί ήταν στην κοινότητα η διασπορά και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό. Τέλος αναφορικά με το λόγο που δεν πείθουν πια τα λεγόμενα των ειδικών ο ίδιος εκτιμά πως ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ και έχει αρχίσει όλη αυτή την φημολογία ότι δεν χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή μετά το θετικό κρούσμα στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε κινητοποίηση παραμένουν οι αρχές έπειτα από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος και συγκεκριμένα ενός 35χρονου κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, λιβυκής υπηκοότητας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο 35χρονος, ο οποίος κρατείται στην Β΄ πτέρυγα των φυλακών, μαζί άλλους πέντε κρατούμενους, παρουσίαζε από μέρες συμπτώματα ίωσης, χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών, ή να είχε γίνει κάποια μεταγωγή του, ώστε να μετακινηθεί εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος των φυλακών.

Επειδή παράλληλα είχε και πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το εργαστήριο έβγαλε ότι ο 35χρονος είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Δείτε επίσης το παρακάτω βίντεο με δηλώσεις του καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Γώγου στο κεντρικό δελτίο του Skai:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments