Οικονομία

Swissport: Μειώνει κατά το ήμισυ το προσωπικό της

Swissport: Μειώνει κατά το ήμισυ το προσωπικό της
Swissport: Έως και 4.556 υπαλλήλους απολύει η εταιρεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Η πανδημία του κορωνοϊού “χτύπησε” και την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών, την Swissport, η οποία πρόκειται να απολύσει έως και 4.556 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία. Δηλαδή, το 53% του ανθρώπινου δυναμικού της. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Swissport, Τζέισον Χολτ, η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις για να επιβιώσει, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Η Swissport δραστηριοποιείται σε αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβανομένων του Χίθροου και του Γκάτγουικ, που συγκαταλέγονται σε εκείνα που έχουν πληγεί σημαντικά από την παγκόσμια υγειονομική κρίση. Τα αεροπορικά ταξίδια σε όλον τον κόσμο διακόπηκαν όταν οι κυβερνήσεις επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη διάρκεια της καραντίνας. Παρότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν δρομολόγια σε κάποιες χώρες, καθώς αίρονται οι περιορισμοί, η Swissport έχει ανακοινώσει ότι τα έσοδά της αναμένεται να είναι κατά σχεδόν 50% χαμηλότερα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο εξαιτίας της κρίσης.

“Χειρότερα και από την 11η Σεπτεμβρίου”

Σε μήνυμά του προς το προσωπικό ο Χόλτ ανέφερε: “Θα πρέπει να το κάνουμε για να διασφαλίσουμε την συνέχιση της χρηματοδότησης από πιστωτές και επενδυτές ώστε να προστατεύσουμε όσο περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία. Είναι αλήθεια ότι έχουμε βιώσει δύσκολες περιόδους και στο παρελθόν – η ηφαιστειακή σκόνη, η 11η Σεπτεμβρίου, η χρηματοπιστωτική κρίση – και τις έχουμε ξεπεράσει. Αλλά αυτή την φορά είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας κάτι σαν τον κορωνοϊό.

Αντιμετωπίζουμε τώρα μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και μείωσης των πτήσεων μαζί με σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι και που διακινούνται τα αγαθά ανά τον κόσμο. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τώρα η βιομηχανία είναι μικρότερη από ό,τι ήταν και θα παραμείνει έτσι για κάποιο ακόμη διάστημα”.

Η Swissport, η οποία είναι ιδιοκτησίας του κινεζικού ομίλου HNA και ο μεγαλύτερος πάροχος επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών λειτουργώντας σε 300 αεροδρόμια 47 χωρών, απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους στα αεροδρόμια. Παράλληλα, ο βρετανικός οργανισμός των αεροδρομίων AOA ανακοίνωσε ότι έως και 20.000 θέσεις εργασίας πιθανόν να χαθούν στα βρετανικά αεροδρόμια και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα ώστε να βοηθήσει την πληγείσα από την υγειονομική κρίση βιομηχανία.

Η AOA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερα από 50 αεροδρόμια, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών που θα μετακινούνται μελλοντικά στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται ότι θα είναι σημαντικά χαμηλότερος και ότι η ανάλυση που έχουν κάνει τα μέλη της καταλήγει ότι κινδυνεύουν να χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας. Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Virgin Atlantic και easyJet, που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν σχεδόν 20.000 χαμένες θέσεις εργασίας συνδυαστικά.

Το μεγαλύτερο μάλιστα αεροδρόμιο της χώρας, το Χίθροου, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Η Βρετανία εξακολουθεί να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών για όσους φθάνουν από το εξωτερικό στη χώρα, μέτρο που πρόκειται να επανεξετάσει στις 29 Ιουνίου και το οποίο πιθανόν να αντικατασταθεί από “αερογέφυρες”, οι οποίες θα επέτρεπαν τα ταξίδια χωρίς περιορισμούς μεταξύ χωρών με μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments