Video

Νίκος Αλέφαντος: Όταν ο προπονητής ήταν καλεσμένος στον Θέμο Αναστασιάδη

Νίκος Αλέφαντος: Όταν ο προπονητής ήταν καλεσμένος στον Θέμο Αναστασιάδη
Νίκος Αλέφαντος: «Ταξιδεύοντας» στον χρόνο, το μακρινό 1994, ο προπονητής είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Μπίλιες» του ΣΚΑΙ, καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη.

Η είδηση του απώλειας του Νίκου Αλέφαντου σκόρπισε θλίψη, όχι μόνο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και σε όσους τον θαύμαζαν για τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Ο Νίκος Αλέφαντος πρέσβευε μια ποδοσφαιρική εποχή που δεν υπάρχει πια. Πλέον, και ο ίδιος δεν βρίσκεται μαζί μας, καθώς έφυγε από τη ζωή. Από τα Εξάρχεια βρέθηκε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο και συνέδεσε το όνομά του. Έγινε τραγούδι, σύνθημα και ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος προπονητής με τους ελληνικούς πάγκους.

Το 1994 ήταν καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη

Ο πολύπειρος προπονητής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρόνων μα στην ιστορία θα μείνουν χαραγμένες οι μυθικές του ατάκες. Μάλιστα, «ταξιδεύοντας» στον χρόνο, το μακρινό 1994, ο Νίκος Αλέφαντος είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Μπίλιες» του ΣΚΑΙ, καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη.

Το κάλεσμα αυτό ήταν λίγο καιρό μετά την απομάκρυνση του Νίκου Αλέφανου από τον πάγκο των ερυθρόλευκων. Και Νίκος Αλέφαντος και Θέμος Αναστασιάδης προχώρησαν σε μια απολαυστική και ιδιαίτερα ατακαδόρικη συζήτηση με κοινό τους σημείο αναφοράς, την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο έμπειρος τεχνικός αποτελούσε για χρόνια μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να συνέδεσε το όνομα του με τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους φιλάθλους. Αν και τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει την προπονητική, παρέμεινε κοντά στο ποδόσφαιρο σαν σχολιαστής σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε στο pagenews.gr για όλα τα θέματα της ποδοσφαιριστής επικαιρότητας. Οι ατάκες του και ο καυστικός του τρόπος έγραψαν ιστορία και σίγουρα είναι μια μορφή που θα λείψει από τον Ελληνικό αθλητισμό.

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου διέμενε έως σήμερα. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του.

Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments