Ελλάδα

Γκράφιτι Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νεοναζί βανδάλισαν τη δημιουργία για τον «Greek Freak»

Γκράφιτι Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νεοναζί βανδάλισαν τη δημιουργία για τον «Greek Freak»
Γκράφιτι Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νεοναζί βανδάλισαν την όμορφη δημιουργία που υπάρχει στο Παλαιό Φάληρο για τον «Greek Freak».

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια… Η κλασική παροιμία περιγράφει με επιείκεια το μίσος και τη ζήλεια που νιώθουν νεοναζί και ρατσιστές απέναντι στον εν ενεργεία MVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Άγνωστοι» βανδάλισαν το όμορφο γκράφιτι για τον Γιάννη που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο σε ένα καφάο του ΟΤΕ. Το γκράφιτι έχει δημιουργηθεί από την ομάδα καλλιτεχνών με την επωνυμία «Χρώματα και Όνειρα», στο πλαίσιο του προγράμματος του συγκεκριμένου Δήμου για τον καλλωπισμό συνολικά 36 παλιών καφάο.

Δείτε φωτογραφίες από τα «κατορθώματα» όσων δρουν στο σκοτάδι

Οι νεοναζί σχεδίασαν πάνω στο γκράφιτι μια σβάστικα και το σήμα της Σούτσσταφφελ (SS), ενώ μουντζούρωσαν και το πρόσωπο του Έλληνα μπασκετμπολίστα. Μέχρι στιγμής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει σχολιάσει το συμβάν. Όχι ότι χρειάζεται να τους δώσει σημασία… Να σημειώσουμε, όμως, ότι παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από περίπου τρία χρόνια, στα Σεπόλια στο γήπεδο με το τεράστιο γκράφιτι για τον σταρ του NBA.

Να θυμίσουμε ότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP του NBA για τη σεζόν 2018 – 19.

Τα κατορθώματα του (και) πέρυσι ήταν πολλά. Στον εναρκτήριο αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Σάρλοτ Χόρνετς στις 17 Οκτωβρίου 2018 ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 25 πόντους, 18 ριμπάουντ και 8 ασίστ, σκοράροντας τους 2 τελευταίες πόντους της ομάδας του με ελεύθερες βολές και δίνοντας την νίκη στους Μπακς με 113–112.

Στον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος σημείωσε το 10ο τριπλ νταμπλ της αθλητικής του σταδιοδρομίας, με 32 πόντους, 18 ριμπάουντ και 10 ασίστ, και παράλληλα έγινε ο μοναδικός παίκτης μαζί τον Γουίλτ Τσάμπερλςϊν (πρωτάθλημα 1964-1965), ο οποίος κατά τους 4 πρώτους αγώνες σημείωσε τουλάχιστον 25 πόντους και 15 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα.[81] Στις 4 Νοεμβρίου σημείωσε νέο τριπλ νταμπλ με 26 π., 15 ρ. και 11 ασ., στην νίκη των Μπακς επί των Σακραμέντο Κινγκς με 144-109.[82]

Με το τέλος της σεζόν 18-19 και συγκεκριμένα την 24η Ιουνίου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται Πολυτιμότερος Παίκτης του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, γίνεται μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος παίκτης που κατακτά το βραβείο μετά τον Γερμανό Ντίρκ Νοβίτσκι. Ο Έλληνας forward ολοκλήρωσε την σεζόν με μέσους όρους 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, ενώ ακόμα είχε 1,3 κλεψίματα και 1,5 μπλοκ ανά παιχνίδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments