Πως Να

Πώς να αφαιρέσω γρατζουνιές και βρωμιά από την κεραμική εστία

Πώς να αφαιρέσω γρατζουνιές και βρωμιά από την κεραμική εστία
Εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα καθαριστικά για κεραμικές εστίες που υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά προτιμάς τους πιο φυσικούς τρόπους, αυτά τα προϊόντα θα σε βοηθήσουν.

Αφού μαγειρέψατε και φάγατε, ήρθε η δύσκολη ώρα του καθαρίσματος της κεραμικής εστίας. Γιατί ποιος δεν θέλει να είναι όλα λαμπερά και καθαρά χωρίς πολύ κόπο και προσπάθεια;

Αν λοιπόν, θες η κουζίνα σου να αστράφτει από καθαριότητα και η κεραμική εστία να μοιάζει σαν καινούρια, χωρίς λεκέδες από φαγητό, γρατζουνιές και βρωμιά, τότε αυτά τα προϊόντα μπορούν να σε βοηθήσουν. Βέβαια, είναι καλό, έπειτα από κάθε μαγείρεμα, να καθαρίζεις την εστία της κουζίνας, γιατί διαφορετικά συγκεντρώνονται οι λεκέδες και φεύγουν πιο δύσκολα.

Απλά «κολπάκια» για να καθαρίσεις και να προστατέψεις την κεραμική εστία από τη φθορά

Εξάλλου, θα σου φανούν σούπερ χρηστικά αν είσαι από εκείνους που δεν θέλουν και αποφεύγουν να κάνουν χρήση καθαριστικών για κεραμικές εστίες που υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά προτιμούν πιο φυσικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

Μάλιστα, όσο και αν δεν ακούγεται πως μπορεί αυτό να συμβαίνει, τα πράγματα είναι πολύ απλά, αφού μπορείς να προστατέψεις την κεραμική εστία από τη φθορά με 3 απλά «κολπάκια».

Σόδα για τα καμένα λίπη

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συρμάτινα σφουγγαράκια, γιατί θα προκαλέσετε φθορές στην επιφάνεια του γυαλιού. Για αυτό, βάλε μαγειρική σόδα πάνω στην κεραμική εστία και με ένα στεγνό πανάκι τρίβε ελαφρά, αφού έχεις αφήσει να δράσει για 5 – 10 λεπτά.

Ξίδι για το καμένο γάλα

Το καμένο γάλα στις κεραμικές εστίες είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες. «Σύμμαχος» σου σε αυτή την περίπτωση είναι το λευκό ξίδι, το οποίο ρίχνεις πάνω στον λεκέ, αφήνεις να κρυώσει η εστία και στη συνέχεια, απομακρύνεις τον λεκέ χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Είναι ένα προϊόν που θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες από το να κολλήσουν περισσότερο!

Προστασία από τις γρατζουνιές

Για να αποφύγετε να κάνετε γρατζουνιές στην κεραμική εστία σας πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα σκεύη με λείες και επίπεδες βάσεις. Επίσης, θυμίζουμε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συρμάτινα σφουγγαράκια.

Πάντως, γενικά, καλό είναι όταν την καθαρίζεις, να χρησιμοποιείς νωπά πανάκια ή βρεγμένο σφουγγάρι κουζίνας και στη συνέχεια να στεγνώνεις την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας ή βαμβακερό πανί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments