Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: 19 νέα κρούσματα τα 13 στο Πεκίνο – Σε επιφυλακή οι αρχές

Κορωνοϊός Κίνα: 19 νέα κρούσματα τα 13 στο Πεκίνο – Σε επιφυλακή οι αρχές
Κορωνοϊός Κίνα: 19 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα, τα 13 από αυτά επιβεβαιώθηκαν στο Πεκίνο, ενώ πέντε ήταν «εισαγόμενα».

Συνεχίζεται η καταγραφή νέων κρουσμάτων στην Κίνα, και όπως όλα δείχνουν το δεύτερο κύμα της φονικής πανδημίας είναι προ των πυλών. Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα 25 Ιουνίου ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, τα 13 από αυτά επιβεβαιώθηκαν στο Πεκίνο, ενώ πέντε ήταν «εισαγόμενα». Το 19ο κρούσμα εντοπίστηκε στην επαρχία Χεμπέι, που γειτονεύει με το Πεκίνο, κατά το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Επίσης δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, ενώ πέντε ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζουν να νοσηλεύονται 382 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Συνεπώς ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.449 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζεται δε ότι οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας επέβαλαν αυστηρά μέτρα μετά τον εντοπισμό εστίας σε χονδρική αγορά τροφίμων σε νότιο προάστιο της μεγαλούπολης των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων. Η επανεμφάνιση του φονικού ιού στην κινεζική πρωτεύουσα συνδέεται με την αγορά χονδρικής Σινφάντι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, όπου πωλούνται καθημερινά χιλιάδες λαχανικά φρούτα και είδη κρέατος.

Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα από τις αρχές Φεβρουαρίου, που εντοπίστηκε στο κέντρο χονδρικής πώλησης τροφίμων Σινφάντι στο νοτιοδυτικό τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας αφού η πόλη έχει καταγράψει 158 μολύνσεις μετά την επιβεβαίωση της πρώτης στις 11 Ιουνίου.

Αν και το Πεκίνο δεν έχει τεθεί υπό αυστηρό lockdown για όλους, όπως αυτό που είχε επιβληθεί στην κεντρική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους, η κινεζική πρωτεύουσα έχει επιβάλει αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Επισημαίνεται ότι η Κίνα βρήκε ότι οι χώροι αγοραπωλησίας κρέατος και θαλασσινών στην αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο Πεκίνο είχαν μολυνθεί σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό και υποπτεύεται ότι η χαμηλή θερμοκρασία και η υψηλή υγρασία ίσως ήταν από τους παράγοντες σε συνέβαλαν σε αυτό, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η προκαταρκτική τους έκθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έρχεται την ώρα που η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 την τελευταία εβδομάδα, τα οποία συνδέονται με την τεράστια αγορά τροφίμων Σινφάντι, όπου βρίσκονται αποθήκες και χώροι αγοραπωλησίας συνολικής έκτασης όσο 160 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments