Πολιτική

Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
Προανακριτική: Σχόλιο για τις εξελίξεις στην Επιτροπή που ερευνά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έκαναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι υποστηρίζουν.

«Επίθεση» στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ κάνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν: «Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της με ένα πραξικόπημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες.

Η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου που κατηγορείται. Παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά, το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ήθελαν την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήθελαν να εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες μετά την παράνομη διεύρυνση του κατηγορητηρίου».

Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν λέγοντας πως «έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς το προανήγγειλαν και από το βήμα της Βουλής.

Το επιχείρημα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στις ερωτήσεις της πλειοψηφίας, είναι απλά γελοίο. Τους διαψεύδουν τα πρακτικά αλλά και οι διαρροές που οι ίδιοι έκαναν και από τις οποίες φαίνεται ότι οι ερωτήσεις ήταν εκατοντάδες από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε τη διαδικασία

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε τη διαδικασία της Προανακριτικής και αποχώρησε μαζί με τους συνηγόρους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνήγοροι του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αφού η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα. Ανάμεσα σε αυτά τα αιτήματα, ήταν και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώνονται οι εργασίες της Προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής. Στη συνέχεια αυτό θα κατατεθεί στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments