Ελλάδα

Ρόδος λιποθυμία: Βρήκε δουλειά η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα

Ρόδος λιποθυμία: Βρήκε δουλειά η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα
Ρόδος λιποθυμία: H επιβεβαίωση της είδησης έγινε με ανάρτηση στο Facebook από το φιλανθρωπικό σωματείο «Αγία Σοφία».

Ευχάριστα ήταν τα νέα για την οικογένεια της μικρούλας που λιποθύμησε σε φούρνο της Ρόδου από την πείνα. Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα αλλά και οι αγωνιώδεις εκκλήσεις της μητέρας για να βρει μία δουλειά βοήθησαν στη μεγάλη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Από το φιλανθρωπικό σωματείο «Αγία Σοφία» που ηγείται η 60χρονη Σοφία Μανιά πληροφορηθήκαμε πως η μητέρα της 9χρονης το πρωί της Παρασκευής βρήκε δουλειά σε επιχείρηση του νησιού και έτσι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις καθημερινές υποχρεώσεις της. Την παραπάνω ανάρτηση έκανε και πάλι η Σοφία Μανιά, η οποία παρακολουθούσε τις εξελίξεις στο θέμα εύρεσης εργασίας της μητέρας.

H Σοφία Μανιά ήταν η πρώτη που έτρεξε σε βοήθεια της οικογένειας και με πολύ διακριτικότητα φρόντισε ώστε να γεμίσουν τα ντουλάπια της κουζίνας με τα απαραίτητα αγαθά. Στη συνέχεια έγινε έκκληση να πληρωθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Οι προσφορές ήταν πολλές και προκάλεσαν συγκίνηση.

Η ιστορία της 9χρονης

Η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο στη Ρόδο μίλησε αρχικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αφού τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με την ανεργία. «Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες. Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι», λέει και συμπληρώνει ότι εισόδημα στο σπίτι δεν μπαίνει.

«Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα. Θέλω να το πάω στο γιατρό απλά επειδή έγινε ντόρος αποφεύγω πάρα πολύ για το παιδί μου. Πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε άνεργοι». «Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες», τόνισε.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους 300. Αν μπορούν να ζήσουν με 168 ευρώ κάθε δύο μήνες. Μόνο αυτό θέλω να πω. Όλοι είναι βολεμένοι, είναι μια χαρά. Τα δικά τους παιδιά δεν πεινάνε. Του λαού πεινάνε. Και δεν είμαι η μοναδική» είπε ακόμη για να καταλήξει: «Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments