Διεθνή

Θετικός στον κορωνοϊό και ο προπονητής του Τζόκοβιτς

Θετικός στον κορωνοϊό και ο προπονητής του Τζόκοβιτς
Τζόκοβιτς προπονητής: Νέο κρούσμα κορωνοϊού μετά το τουρνουά που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στη λίστα των κρουσμάτων του κορωνοϊού προστέθηκε και ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς! Ο παλαίμαχος Κροάτης τενίστας βρέθηκε θετικός στο τρίτο τεστ που του έγινε κι αφού τα δύο πρώτα βγήκαν αρνητικά. Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησα από το τουρνουά Adria, το οποίο διοργανώθηκε από τον Τζόκοβιτς.

Μάλιστα, έχουν ήδη βρεθεί θετικοί ο ίδιος ο Σέρβος τενίστας, η γυναίκα του, ο Ντιμιτρόφ, ο Τσόριτς, ο προπονητής του Ντιμιτρόφ, Κρίστιαν Γκρο, αλλά και ο προπονητής φυσικής κατάσταστασης του Τζόκοβιτς, Μάρκο Πανίκι.

Η ανακοίνωση της οικογένειας  Τζόκοβιτς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, ο Τζόκοβιτς και η οικογένειά του εξετάστηκαν μετά την άφιξή τους στο Βελιγράδι από το Ζαντάρ, όπου πρόσφατα έγινε η εκδήλωση του Adria Tour. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Σέρβος τενίστας δεν εμφανίζει συμπτώματα, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Ο Τζόκοβιτς και η σύζυγός του, η Γελένα, έχουν διαγνωστεί με τον ιό, ενώ τα παιδιά τους βγήκαν αρνητικά.

Τέσσερις είναι πλέον οι τενίστες που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά επίδειξης Adria Tour. Ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς, ο παιδικός φίλος του Τζόκοβιτς, Βίκτορ Τρόιτσκι και ο Γκρέγκορ Ντιμίτροφ της Βουλγαρίας είχαν προηγουμένως θετικά τεστ.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η Σερβία έχει 13,092 κρούσματα μέχρι τώρα, έχει 263 θανάτους, ενώ 12,054 άνθρωποι έχουν ξεπεράσει την ασθένεια Covid-19. Να θυμίσουμε πως τον Απρίλιο, όταν η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ο Τζόκοβιτς εξέφρασε την αντίθεσή του με την προοπτική εμβολιασμού, προκειμένου να επιστρέψει στα κορτ όταν η πανδημία περάσει σε φάση ύφεσης.

«Είμαι κατά του εμβολιασμού και δεν θα ήθελα να με υποχρεώσει κανένας να κάνω εμβόλιο για να μπορώ να ταξιδεύω. Αν όμως γίνει υποχρεωτικό, τι θα γίνει; Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση. Έχω τις δικές μου πεποιθήσεις για το θέμα αυτό και δεν ξέρω αν θα αλλάξουν ή όχι. Υποθέτω πως αν επιστρέψουμε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στη δράση, παρόλο που δεν το βλέπω, θα είναι προϋπόθεση ο εμβολιασμός και ακόμη δεν υπάρχει εμβόλιο», τόνισε ο Σέρβος τενίστας σε live συζήτησή του στα social media με άλλους συμπατριώτες του τενίστες.

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Τζόκοβιτς

«Με το που φτάσαμε στο Βελιγράδι, κάναμε το τεστ. Το αποτέλεσμά μου ήταν θετικό, όπως και της Γέλενα, ενώ τα αποτελέσματα των παιδιών μας ήταν αρνητικά. Όλα όσα κάναμε τον προηγούμενο μήνα, τα κάναμε με ειλικρινείς καλές προθέσεις. Το τουρνουά μας ήθελε να ενώσει τον κόσμο και να δώσει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνιας σε όλη την περιοχή.

Το τουρνουά σχεδιάστηκε για να βοηθήσει και να προσφέρει στους παίκτες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη να μπουν ξανά στον ανταγωνισμό ενώ τα περισσότερα τουρνουά είχαν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Όλα γεννήθηκαν μέσα από μία φιλανθρωπική ιδέα προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για όλους όσους έχουν ανάγκη και ζέστανε την καρδιά μου το γεγονός ότι υπήρξε θερμή ανταπόκριση. Οργανώσαμε το τουρνουά την στιγμή που ο ιός ήταν σε ύφεση πιστεύοντας ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες. Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και είναι μία νέα πραγματικότητα που ακόμη μαθαίνουμε να ζούμε με αυτήν.

Ελπίζω ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν με τον καιρό και η ζωή θα μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση. Λυπάμαι για κάθε περίπτωση. Ελπίζω να μην υπάρξει καμία επιπλοκή με την υγεία κάποιου και όλα θα πάνε καλά. Θα παραμείνω σε απομόνωση για τις επόμενες 14 ημέρες και θα επαναλάβω το τεστ σε πέντε μέρες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments