Ελλάδα

Βάσεις 2020: Ποιες σχολές θα σημειώσουν πτώση – Οι εκτιμήσεις για τα πεδία

Βάσεις 2020: Ποιες σχολές θα σημειώσουν πτώση – Οι εκτιμήσεις για τα πεδία
Βάσεις 2020: Πτώσεις προβλέπουν οι ειδικοί στις σχολές των Θετικών επιστημών ενώ στις φιλολογικές σχολές οι βάσεις θα παραμείνουν σταθερές.

Οι υποψήφιοι ετοιμάζονται για να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους και οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ξεκινούν.

Σύμφωνα με στοιχεία από βαθμολογικά κέντρα στην Νεοελληνική Γλώσσα έχουμε συσσώρευση χαμηλών  βαθμολογιών ,σε μαθηματικά, φυσική και βιολογία όπου, σύμφωνα με το protothema.gr, παρατηρείται έλλειψη μεσαίων βαθμολογιών από το 13 – 16.

Όπως λένε βαθμολογητές στο «Πρώτο Θέμα», κύριο χαρακτηριστικό στα περισσότερα μαθήματα είναι η συσσώρευση γραπτών σε χαμηλές βαθμολογίες ενώ αντίθετα υπάρχουν αρκετά καλές βαθμολογίες υποψηφίων οι οποίοι προφανώς ενδιαφέρονται  για τις περιζήτητες σχολές.

Οι βάσεις για τις Πανελλήνιες του 2020 ανά πεδίο

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει μία μικρή κάμψη στην πορεία των βάσεων των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Aπό την εικόνα από τα βαθμολογικά κέντρα  αναμένεται μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως η Νομική και η Ψυχολογία και έντονη πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται στασιμότητα στις περιζητήτες υψηλόβαθμες σχολές ενώ όπως εκτιμά ο κ. Βαφειδάκης αναμένεται πτώση στις σχολές από 15,5 και κάτω. Ο καθηγητής εκτιμά ότι η επίπτωση του κορωνοϊού και της απομάκρυνσης από την μελέτη είναι ορατή σε αυτό το πεδίο.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι θα υπάρχει στασιμότητα στην πορεία των βάσεων. Βασικό συστατικό βέβαια είναι και η συνεκτίμηση των γραπτών της Χημείας που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή. Σε ό,τι αφορά στην βαθμολογία, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι οι βαθμολογίες είναι χειρότερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Τέλος, σύμφωνα με το protothema, στις οικονομικές σχολές  αναμένεται να  έχουμε αυξομειώσεις. Σε κάθε περίπτωση θα καταγραφεί μία ανοδική τάση, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας, μα απαιτείται η ολοκλήρωση  της βαθμολογίας  για την εξαγωγή ολοκληρωμένων συμπερασμάτων.

Μέχρι πότε μπορεί να γίνει το μηχανογραφικό;

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, στο 70% των γραπτών χρειάστηκε να γίνει αναβαθμολόγηση. Τονίζεται πως οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου και υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για όλους τους μαθητές θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments