Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου
Γαλλία κορωνοϊός: Οι υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν σε μια ανακοίνωση πως το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.588, ένας πολύ υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο.

Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου ανακοίνωσε η Γαλλία χθες (26 Ιουνίου) Παρασκευή

Πρόκειται για μια πρωτοφανή αύξηση από τις 30 Μαΐου, την ώρα που ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και 3 ημέρες. Όπως γνωστοποίησαν σε μια ανακοίνωση οι γαλλικές υγειονομικές αρχές, το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.588, ένας πολύ υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 498 τις τελευταίες επτά ημέρες και τον μέσο όρο των 430 κρουσμάτων από τις αρχές Ιουνίου.

Τα κρούσματα αυξάνονται αλλά οι ασθενείς μειώνονται

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο αυξήθηκε κατά 26 και ανέρχεται πλέον σε 29.778, σε σύγκριση με 21 χθες, Πέμπτη, και 11 την Τετάρτη και έναν μέσο όρο 19 θανάτων τις τελευταίες επτά ημέρες. Από την άλλη, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊο μειώθηκε κατά 255, στους 8.886. Είναι η πρώτη φορά που το σύνολο των ασθενών στα νοσοκομεία βρίσκεται κάτω του ορίου των 9.000 εδώ και τρεις μήνες. Να σημειωθεί επίσης, πως ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 17, στους 634.

Πάνω από 100 νέα κρούσματα στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία κατέγραψε πάνω από 100 νέα κρούσματα του κορωνοϊού για πρώτη φορά από τις 9 Μαΐου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo News. Η ασιατική χώρα ήρε την περασμένη εβδομάδα την απαγόρευση για τα ταξίδια εντός της χώρας, την τελευταία από μια σειρά σημαντικών περιορισμών που επιβλήθηκαν κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τον Απρίλιο. Στο Τόκιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 54 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK.

Ο κορωνοϊός στη Ρωσία υποχωρεί, σύμφωνα με τον Πούτιν

Ο κορονοϊός στη Ρωσία υποχωρεί και ο όγκος των καθηκόντων για τους εθελοντές, οι οποίοι εργάσθηκαν ευσυνείδητα αυτή την περίοδο μειώνεται, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην πανρωσική δράση αλληλοβοήθειας «Είμαστε μαζί». «Αυτή τη στιγμή υποχωρεί και ο όγκος των καθηκόντων για τους εθελοντές μειώνεται», δήλωσε απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην εν λόγω δράση, τους οποίους συνεχάρη για την ευσυνείδητη δουλειά τους.

Νέα εστία μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία

Νέα εστία μετάδοσης του κορωνοϊού έχει προκύψει στην Μπολόνια, στην έδρα ιταλικής εταιρίας ταχείας παράδοσης δεμάτων και αλληλογραφίας. Συνολικά, διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό εξήντα τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων σαράντα επτά είναι εργαζόμενοι της εταιρίας και οι υπόλοιποι δεκαεπτά συγγενείς και φίλοι τους. «Οι εργαζόμενοι είναι κατατρομαγμένοι. Ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία, διότι η υγεία των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη από τα κέρδη και την παραγωγή», δήλωσε ο γραμματέας του τομέα μεταφορών του συνδικάτου Uil, Μαουρίτσιο Λάγκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments