Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 687 κρούσματα και 6 νεκροί σε 24 ώρες

Γερμανία κορωνοϊός: 687 κρούσματα και 6 νεκροί σε 24 ώρες
΄Γερμανία κορωνοϊός: Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε δεκάδες χώρες.

Ο τελευταίος απολογισμός σχετικά με τον κορωνοϊό στη Γερμανία αναφέρει πως οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 8.900 ενώ έχουν μολυνθεί πάνω από εκατό χιλιάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, έξι ασθενείς υπέκυψαν στη νόσο το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 687 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον φονικό ιό, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης να φθάνει τους 8.954 νεκρούς επί συνόλου 193.243 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν την Παρασκευή (26 Ιουνίου) τουλάχιστον 40.870 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, δηλαδή ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Μάλιστα, το σύνολο των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί έφθασε έτσι τους τουλάχιστον 2.475 εκατομμύρια, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου. Το ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σημειώθηκε την ώρα που οι Αρχές σε πολλές πολιτείες οι οποίες μετατράπηκαν σε εστίες της πανδημίας ανακοίνωναν πως κάνουν βήματα προς τα πίσω στη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, έδωσε εντολή τα μπαρ στην πολιτεία να κλείνουν το μεσημέρι και τα εστιατόρια να περιορίζουν τους καθήμενους στις αίθουσές τους στο 50% της χωρητικότητάς τους, ενώ οι Αρχές στη Φλόριντα αποφάσισαν να κλείσουν τα μπαρ. Η ανακοίνωση του Άμποτ αιφνιδίασε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν αλκοολούχα ποτά, πολλοί από τους οποίους στηλίτευαν ότι ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, που βρίσκεται στη δεύτερή του θητεία, δεν τους είχε προειδοποιήσει.

Ιδιοκτήτες χώρων εστίασης «πνίγονται» από τα έξοδα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μαρκ Μαρτίνες, ιδιοκτήτης μπιραρίας στην πόλη Λάμποκ, που είπε χαρακτηριστικά πως ενημερώθηκε όταν φίλοι του έστειλαν μήνυμα στο κινητό του γύρω στις οκτώ το πρωί. «Ξόδεψα χιλιάδες δολάρια για να κάνω προμήθειες ενόψει του Σαββατοκύριακου. Θα μπορούσα να είχα πληρώσει το νοίκι μου, που οφείλω να δώσω την άλλη εβδομάδα», είπε ο 44χρονος.

Ταυτόχρονα, η Φλόριντα ανακοίνωσε νέα μέτρα αφού κατέγραψε τον τρομακτικό αριθμό 8.942 νέων κρουσμάτων μόλυνσης σε μια ημέρα, πολύ υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 5.511 και καταγράφηκε την 24η Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments