Διεθνή

Το NATO πάει να βγάλει “λάδι” την Τουρκία αγνοώντας τις καταγγελίες της Γαλλίας

Το NATO πάει να βγάλει “λάδι” την Τουρκία αγνοώντας τις καταγγελίες της Γαλλίας
Σύμφωνα με πληροφορίες το NATO θέλει να βγάλει "λάδι" την Τουρκία για τις παρενοχλήσεις γαλλικών πλοίων από τουρκικά σκάφη στα ανοιχτά της Λιβύης.

Τον τελευταίο καιρό το Σέιτ Ντιπάρτμεντ να έχει αναφερθεί με έντονο ύφος στην Τουρκία με αφορμή τις κινήσεις της. Από την πρώτη στιγμή που υπογράφει το μνημόνιο ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη οι μεγάλες δυνάμεις αποδοκίμασαν αυτή την κίνηση. Ανάμεσα τους και η Γαλλία που βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας. Η…απάντηση των Τούρκων ήρθε όπως μόνο αυτοί ξέρουν να απαντούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Με προκλητικές κινήσεις δηλαδή.

Πριν λίγες ημέρες η Γαλλία κατήγγειλε ότι τα πλοία της δέχτηκαν παρενοχλήσεις από τουρκικά σκάφη στα ανοιχτά της Λιβύης. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της γαλλικής πλευράς. Αυτό ανάγκασε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ να ανκοινώσει ότι θα γίνει έρευνα προκειμένου να πέσει φως στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Έρχεται μαγείρεμα από το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Open TV και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το ΝΑΤΟ, μέσα από την έρευνα που παρήγγειλε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται να «μαγειρέψει» αυτά τα στοιχεία προκειμένου να αθωώσει την Τουρκία γι αυτή την επιθετική κίνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ναυτικό στρατηγείο στο Λονδίνο, επικαλούνται έλλειψη στοιχείων και μαρτυριών προκειμένου να στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος της Τουρκίας. Με αυτό τον τρόπο το ΝΑΤΟ  βγάζει «λάδι» την Τουρκία από αυτή την υπόθεση. Και όλα αυτά την ώρα που συγκέντρωσε πολλά πυρά από τη Γαλλία. Η γαλλική πλευρά μάλιστα προειδοποίησε ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμάνουελ Μακρόν είχε μιλήσει για ένα «εγκεφαλικό νεκρό» ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο αποδεικνύεται στην πράξη, με βάση αυτή την έρευνα, το πόρισμα της οποίας αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες μέρες. Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Open TV πως «με αυτό το πόρισμα που θα παραδοθεί τις επόμενες μέρες η Συμμαχία αποδεικνύει ότι θέλει να κάνει “πλάτες” στον Ερντογάν και ταυτόχρονα να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της Γαλλίας, βάζοντας το Παρίσι στο ίδιο καζάνι με την Αθήνα και τη στάση των “ίσων αποστάσεων” που διατηρεί στα ελληνοτουρκικά».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments